adscode
adscode

20 bin öğretmen ataması yapılacak

Millî Eğitim Bakanlığınca 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak.

20 bin öğretmen ataması yapılacak
Eğitim
Güncelleme : 12-May-24 09:16
Millî Eğitim Bakanlığınca, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin atama takvimi ile branş bazında kontenjan dağılımları da açıklandı. 
 
Buna göre sözleşmeli öğretmenlik için ön başvurular ve sözlü sınav merkezi tercihleri 20- 31 Mayıs tarihleri arasında alınacak. 
 
Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri, 10 Haziran'da ilan edilecek, adayların gireceği sözlü sınavlar ise 1 Temmuz tarihinden itibaren başlayacak. 
 
Öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 87 alandan en fazla kontenjan ayrılan beş branş ise şöyle: Sınıf öğretmenliği 3 bin 263, özel eğitim 2 bin 499, Rehberlik 1.597,  din kültürü ve ahlak bilgisi 1.594, İngilizce 968. 
 

 

Öğretmenleri memnun etmedi


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıkladığı '20 bin atama' sayısı öğretmenleri memnun etmedi. Sosyal medyada gündem olan konuyla ilgili yorumlar şöyle:
- Öğretmen açığı 68 bin… Ücretli Öğretmen sayısı 88 bin… Toplamını alıp reel açığı bulmanız gerekirken farkını almışsınız. Atama sayısı 20 bin… Oysa matematik bilmek hayat kurtarır.
-Sınava girenlerin yüzde 96’sının ataması yapılmadı! Yorum yok.
- 5 senedir bu sıralamayı yapmak için ugraştım. Güzel bir sıralama yaptıktan sonra 288 kontenjan verdiniz. Gerçekten sizi Allaha havale ediyorum.
-68 bin öğretmen açığı ve 88 bin 300 ücretli öğretmen okullarda çalıştırılıyorken 20 bin öğretmen ataması kabul edilemez!!!
- Bunca zaman 20 bin için mi bekletildik! Yazıklar olsun!

- Eğitimden tasarruf olmaz.

Atama Bekleyen Öğretmenler Ulus'ta Haykırıyor: Geleceğimiz İçin Netlik  İstiyoruz - Kamudanhaber İnternet Sitesi

CHP'den tepki


CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, şunları söyledi: "Yüz binlerce öğretmenin, aylardır beklediği atama bugün akla mantığa sığmayan bir rakamla açıklandı. Öğretmenlerin aylardır beklediği atanma umutları yerle bir oldu. 20 bin atamayı değil öğretmenlerin, hiçbirimizin kabul etmesi beklenemez. Çünkü öğretmen ataması sadece öğretmenleri değil, her öğretmen ataması en başta çocukları, velileri, hepimizi ilgilendirir. Sadece geçen yıl 23 bin 670 öğretmen emekli oldu, bu atama rakamı emekli olan öğretmenlerin bile yerini doldurmuyor. Öğretmenler bu kadar sorunla boğuşurken iktidarın bu sorunları görmezden gelmesi artık tahammül sınırını aşmıştır. Aylardır öğretmenlerle birlikte yürüttüğümüz, birbirimize ses olduğumuz, yağmur, dolu demeden meydanları doldurduğumuz öğretmenlerimizin yanındayız. Hiçbir okul öğretmensiz kalmayana dek, ücretli ve sözleşmeli öğretmenlik sömürüsü bitene dek, mülakatsız atamalar yapılana dek, öğretmenler hak ettikleri ücretlere çalışana dek mücadele etmeye devam edeceğiz. Başta Sayın Yusuf Tekin olmak üzere ilgili tüm kadroların istifasını vermesi artık bir zorunluluk olmuştur. Öğretmenleri ve eğitimi soktuğunuz bu çıkmazdan çıkarmak için burada olmaya devam edeceğiz."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)