adscode
adscode

Öğretmenler Günü Kutlu Olsun!

Bugün sizi onunla tanıştıracağım. Bülent öğretmenle…

damlaaktan@gmail.com




Verilmiş bir sözüm vardı. Bugün o sözü tutmanın günüdür.

Çünkü kurumlar birbirleriyle rakip gibi görünse de, her eğitim kurumu aynı dünyanın parçası ve her eğitim kurumunda çalışan öğretmen -hatta her çalışan- aynı dünyaya insan yetiştiriyor. Aynı dünyanın geleceğini şekle sokacak öğrencileri yetiştiren kurumların parçası olurken, hiçbirimizin rekabeti insanlığımızın önüne koyma lüksümüz yok.

Bundan 4 ay önce İzmir Özel Türk Koleji’nde çalışırken, bir beden eğitimi öğretmenine söz vermiştim. Demiştim ki “Kurumdan ayrılıyorum ama size sözüm var, yazacağım bunu, öğretmenler gününde!” Bugün sizi onunla tanıştıracağım. Bülent öğretmenle…

Çünkü bir öğretmenin bir insanın hayatına nasıl dokunup nasıl derin izler bırakabildiğini en iyi bilenlerdenim.

4 yaşındaydım. Yaşanmış bir travmanın etkisiyle ve üstelik bir de takla atamıyor olmanın verdiği korku ve güvensizlik duygusu ile sahneye çıkmak istemiyordu, çok ağlıyordum korkudan. Video kasetler vardı o zamanlar. Annem gösteriyi videoya almış; senelerce izlerken hep “Küçük bir öğrencinin bir öğretmene omzunun üzerinden bir bakışı çok şey anlatır, o güveni öyle güzel anlattın ki o gün gösteride” diye anlattı durdu. Hakikaten, bir kare var ki videoda, tam minderin ucuna gelmişim, durmuşum, ellerim titriyor ya beceremezsem diye… Omzumun üzerinden minicik kafamı çevirip gözlerimde belirgin bir güven arayışı ile beden eğitimi öğretmenime bakıyorum. Çünkü bir çocuğun güven arayışının en güzel göstergesidir duruşu ve bakışı… Bana gözlerini kırpıştırarak “Hadi ben buradayım” diyor ve ben yerimi alıp takla pozisyonuna geçiyorum. Atamadığım için hafiften sırtımdan ittiriveriyor beni ve hoop ben başarıyla ve kocaman bir gülümsemeyle ayaktayım. İşte bir öğretmenin minik bir bakışı ve dokunuşunun etkisi…

Carl Gustav Jung demiş ki “Geçmişte tanıdığımız zeki ve parlak öğretmenleri takdirle anarız, duygularımıza dokunanları ise minnetle…”

Aynen öyle… Çok değil, birkaç ay evvel İzmir Özel Türk Koleji’nde çalışırken tam da böyle bir öğretmenle karşılaştım yeniden. Bu sefer benimkine değil, bir başka miniğin kalbine dokunyordu, başka bir öğretmen. Beden Eğitimi Zümre Başkanı Sn. Bülent Sayın, minik Defne’nin kalbine öyle bir dokundu ki, eminim hayatı boyunca onun da benim gibi anlatacağı bir hikayesi var artık.

Defne ilkokulda…  Geçtiğimiz Haziran’da yıl sonu gösterisi vardı. Defne’nin özenle hazırlandığı gösteri gecesine son anda rahatsızlanan arkadaşı ve partneri maalesef katılamayacağını son anda haber verdi. O yaşta bir çocuk için nasıl bir hayal kırıklığı olduğunu tahmin edersiniz…

İşte o anda bir mucize gerçekleşti Defne’nin küçücük kalbi için. İnsanlık için küçük ama Defne için kocaman bir anlamı olan bir adım… Defne’nin gözyaşlarına ve partnersiz çıkmasına gönlü razı gelmeyen Bülent öğretmeni, öğrencilerin dans gösterisine katılarak Defne’nin partneri oldu! Dans gösterisindeki çabası ve gayretiyle hem öğrencilerin hem de izleyicilerin kalbini fetheden Bülent öğretmen dakikalarca alkışlandı.

İşte öğretmen olmak, bazen böyle küçücük gibi görünen ama bir insanın tüm hayatını değiştirebilecek ve çok derin izler bırakabilecek bir fark yaratmaktır. Derslerde öğretilen tüm teorik bilgilerin ötesinde, bir öğrencinin kalbine dokunmak ve onun hayata, insana güvenini ve umudunu taze tutabilmektir.

Bugün Bahçeşehir Koleji’nde çalışıyorum. Doğanın ve ormanın tam ortasında bir kampüste, yüzlerce çocuğun cıvıltılı sesleri ve kahkahaları arasında, öğretmenlerin emeğine en yakından şahit olarak…

Her birimiz, bu dünyaya bir misyonla adım atıyoruz. Kurumlar değişebilir, takvim yaprakları ve rakamlar değişebilir, insanlar değişebilir, ama baki kalacak olan şey eğitimin ve eğitmenlerin, öğretmenlerin bir çocuk suretinde dünyaya bıraktığı izlerdir. Dünyayı değiştirebilecek olan da sadece budur zaten.

Öyle ya… “Geçmişte tanıdığımız zeki ve parlak öğretmenleri takdirle anarız, duygularımıza dokunanları ise minnetle…”

Bülent öğretmenin suretinde mesleğini hakkıyla yapan, öğrencilerin duygularına dokunan ve yaşamlarında bir ömürlük iz bırakan, sonuç olarak onların da bir gün dünyayı iyileştirmelerini sağlayan tüm öğretmenlerimizin bir gün değil, her gün öğretmenler gününü kutlarım.

İyi ki varsınız!

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Güle güle Mario Levi…
Milyonluk haber: 9.05