adscode
adscode

Boğaziçi Hukuk tercih edilir mi?

Boğaziçi Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi’nin tanıtımına ayrı bir önem veriliyor. Rektörün 14 tweetinden 11’i Hukuk Fakültesi’yle ilgili. Çünkü fakülte, ‘Öğrenci alsa bile kapanacak, tercih edecek öğrenciler dışlanacak’ tartışmalarının gölgesinde bu yıl ilk öğrencilerini kabul edecek.





Boğaziçi Hukuk Fakültesi, kurulma tartışmalarına rağmen bu yıl ilk öğrencilerini alacak. Fakültenin kuruluşunda Prof. Dr. Selami Kuran atanmıştı. Ancak tam da tercih döneminde sağlık gerekçesiyle istifa ettiğini duyurdu. Yerine ise vekaleten Rektör Prof. Dr. Mehmet Naci İnci atandı.

Fakülte için herkesin görüşü farklı. Kimi ‘Hukuksuz hukuk fakültesi olmaz tercih edilmemeli’ derken kimi ise her şeye rağmen tercih edilmesi gerektiğini söylüyor. Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin öğrenci alsa bile önümüzdeki yıllarda kapatılacağı iddiasında bulunanlar dahi var.

Türkiye Barolar Birliği de Anayasa’ya aykırı şekilde kurulduğunu belirttiği Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin kapatılması için Danıştay'a başvurdu.

Sosyal medyada daha ileri gidip tercih edenlerin üniversitede dışlanacağını söyleyenler bile oluyor.

Bu iddiaların hangilerinin gerçekleşeceğini zaman gösterecek. Ancak şüphesiz bazı öğrencilerin tercihlerinde etkili oluyordur.

Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi de diğer hiçbir fakültesine yapmadığı kadar Hukuk Fakültesi’ne tanıtım çalışması yapıyor.

Rektör İnci, 20 Temmuz’dan itibaren 14 tweet paylaşmış. Bunun 11’i Hukuk Fakültesi ile ilgili. Paylaşımları arasında ‘Neden Boğaziçi Hukuk?’ diye bir tanıtım görseli de bulunuyor. Diğer bölümlerle ilgili böyle bir görsel paylaşılmamış. Üniversitenin 34 programı arasında hukuk için ayrı bir önem gösteriliyor.

Fakültenin öğrenci sıkıntısı yaşamayacağı kesin. Ancak gözde üniversiteler, öğrenci doldurmaktan çok bölümlerini kaç puanla kapattığı, ilk 100’den, ilk 1000’den kaç öğrenciyi aldıkları gibi konularda yarış içindeler.

Zaten Mehmet Naci İnci de “Üniversite sınavında ilk 100'den aşağı yukarı 70'ini, ilk binin ise 700'ünü alıyoruz. Yıllardır bu aşağı yukarı böyledir. Bizim beklentimiz, hukuk fakültesiyle birlikte ilk 100'ün 80'den fazlasının, ilk binin ise 700'den fazlasının Boğaziçi'ne gelmesi yönünde” diyor.

Geçen yıl 19 kontenjanı bulunan Koç Üniversitesi ilk 207’den, 25 kontenjanı bulunan Galatasaray ise ilk 213’ten öğrenci aldı. Bu yıl ise Koç’un kontenjanı 1, Galatasaray’ın kontenjanı ise 10 artırıldı. Boğaziçi’nin ise 70 kontenjanı var.

Bakalım, Boğaziçi Rektörlüğü, amacına ulaşabilecek mi? Boğaziçi Hukuk, Galatasaray ve Koç üniversitelerini geçebilecek mi?

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Erteleme hastalığı