adscode
adscode

'1 ayda 3 hukuki kazanım elde ettik'

Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz Özat sendika olarak 1 ayda 3 önemli hukuki kazanım elde ettiklerini açıkladı.

'1 ayda 3 hukuki kazanım elde ettik'
Sendikalar
Güncelleme : 04-Feb-23 16:56

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü Sen) Genel Başkanı Oğuz Özat sendika olarak 1 ayda 3 önemli hukuki kazanım elde ettiklerini söyledi. Açıklamalarına devam eden Özat "Eğitim çalışanlarının özlük haklarının korunması ve iyileştirilmesi sürecinde aldığımız sorumluluğun bilinci ile haksızlıklar karşısında hukuki dayanaklarla durma ilkemiz gereği verdiğimiz mücadele ile 1 ayda tam üç önemli kazanıma imza attık.

BİLSEM seçmelerinde görevli öğretmenlere sınav başı 5 saat ücret ödenmesi, Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanlara danışmanlık tedbiri, idarecilere eğitim tedbir dosyalarına ücret ödenmesi ve lisansüstü eğitimini tamamlayan mesai usulü çalışan %7 artırımlı ek ders ödenmesi konusunda hukuki mücadelemizi kazandık.

Birçok farklı branş öğretmenimiz adına 30'a yakın Danıştay ve idari davalarımız devam ediyor. Yüzlerce öğretmenimizin mobbing, angarya ve hukuksuz uygulamalara dönük bireysel davalarını hiçbir ücret almadan açtırdık, davaları devam ediyor. Eğitim çalışanlarının her konuda sıkıntısına hukuki ve idari çözüm buluyoruz.

Eğitim Gücü Sen olarak kazandığımız birçok hakkı siyasal sendikalar 40 yıldır akıllarına getirmediler mi? Aksine, pek çok kişinin ifade ettiği gibi ilgilenmediler. Eğitim Gücü Sen farkı üyelerinin sahipsiz olmamasıdır. Kazanımlarımızla üyemiz olmayan eğitim çalışanlarına da hak sağlıyoruz.

Eğitim Gücü Sen, sendikacılığa mücadele ruhunu tekrar getirmiştir, üyelerinin siyasi yaftalamadan kurtarmıştır." vurgusu ile sendikacılığa yeni bir soluk getirdiklerini ifade etti.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)