adscode

10 Genç Sosyal Girişimci, Bilgi'de Ödüllerini Aldı!

BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri daha iyi bir toplum amacıyla tasarlanmış en iyi on projenin oldu!

10 Genç Sosyal Girişimci, Bilgi'de Ödüllerini Aldı!
Etkinlikler

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından yürütülen ve bu yıl ikincisi düzenlenen BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri’nin sonuçları belli oldu.  10 genç sosyal girişimci, 2 Şubat 2012 tarihinde gerçekleştirilen tören ile ödüllerini aldılar.

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından yürütülen ve International Youth Foundation (Uluslararası Gençlik Vakfı), Sylvan/Laureate Foundation (Sylvan/Laureate Vakfı) ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliği ile hayata geçirilen BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri’nin sonuçları açıklandı.

Toplam 55 başvuru içinden iki ayrı seçici kurul kararıyla 10 genç sosyal girişimci seçildi. Finalistler, 2 Şubat 2012 Perşembe akşamı saat 19.30’da İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü’nde düzenlenen törenle ödüllerini aldılar. 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rifat Sarıcaoğlu törende yaptığı açılış konuşmasında “Bu yıl
ikincisi düzenlenen BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri’nin gelecek nesillerdeki girişimci ruhu teşvik edeceğine inanıyoruz ve gençleri desteklemeye devam ediyoruz. Çok sayıda sosyal sorumluluk ve girişimcilik projesini hayata geçiren İstanbul Bilgi Üniversitesi olarak aynı zamanda  Türk eğitim sisteminin sorunlarından birisi olan ezberciliği de aşarak gençleri yaratıcı, özgür düşünen, çevresine duyarlı ve sorumluluk sahibi bireyler olarak hayata hazırlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Nurdan Şahin, Sosyal İnovasyon Merkezi Kurucusu Suat Özçağdaş, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı Program Direktörü Tevfik Başak Ersen, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi Ural Aküzüm, Greenpeace Akdeniz Genel Direktörü Uygar Özesmi, Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Meral Tamer, MPN Genel Koordinatörü Leylan Yener, Gençtur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hülya Denizalp, Kocaeli Üniversitesi Yardımcı Doçent Burcu Kümbül Güler, BİLGİ GSGÖ 2010 Finalisti Ayşegül Güzel seçici kurulda yer aldı.

BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri projesi, içinde yaşadıkları topluma pozitif katkı sağlamayı başarmış genç sosyal girişimcileri tespit ederek, onlara destek olmayı amaçlıyor.  Aynı zamanda bilgi ve tecrübelerini birbiriyle paylaşan ve her yıl daha da büyüyen bir sosyal girişimciler ağı oluşturulması hedefleniyor. 

Seçilen genç sosyal girişimciler, liderlik vasıflarının geliştirilmesi ve topluma sağladıkları faydanın sürdürülebilmesi için mentor desteği alarak, özenle hazırlanmış eğitim programlarına katılıyor. Genç girişimcilere, projelerini sürdürebilmeleri için teşvik edici nitelikte bir para ödülü de veriliyor.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)