adscode
adscode

"12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hakları Daire Başkanı Özbay: "Çocuklarmızın yarına güvenle bakabilmesi, onlara sağlayacağımız imkanlarla doğrudan ilişkilidir"

"12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü"
Tarihte Bugün
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hakları Daire Başkanı Abdullah Özbay, çocukların yarına güvenle bakabilmesinin, onlara sağlanacak imkanlarla doğrudan ilişkili olduğunu belirtti.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce "12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü" etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi.

Abdide Kavşağı'ndaki Alişelli Parkı'nda toplanan çocuklar ve müdürlük çalışanları, üzerinde "Çocuk işliğine son, çocukların çalışmasına hayır, çalışmak değil eğitim istiyoruz" yazılı dövizler taşıyarak sloganlar eşliğinde Atatürk Bulvarı'ndaki Şair Nabi Kültür Merkezi'ne kadar yürüdü.

Yürüyüş esnasında müdürlük yetkilileri, caddede simit satan ve çöp toplayan çocukları tişört ve şapka hediye ederek yürüyüşe katılmaları için ikna etmeye çalıştı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hakları Daire Başkanı Abdullah Özbay, yürüyüşün ardından kültür merkezinde düzenlenen toplantıda  yaptığı konuşmada aile kurumun parçalanmasına paralel olarak çocuk işçi sayısının hızla arttığını söyledi.

Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) yaptığı araştırmalarda dünya gelinde 5-17 yaş arasında yaklaşık 218 milyon çocuğun çalıştığını belirten Özbay, bu rakamların Türkiye ve dünya için kaygı verici olduğunu kaydetti.
Özbay, çocuk işçiliğiyle mücadele kapsamında Türkiye'de yürütülen çalışmalara yalnız kamu kurumlarının değil, ilgili sivil toplum örgütleri, gönüllü kuruluşlar, işçi sendikaları, işveren örgütleri, eğitimciler ve medyanın da destek olması gerektiğini dile getirerek "Çocuklarımızın yarınlara güvenle bakabilmesi, onlara sağlayacağımız imkanlarla doğrudan ilişkilidir. Çocuklarımız hak ettikleri sosyal ve ekonomik ortamlar oluşturmayı ve çocuk işçiliğinin son bulunmasını temini ediyorum" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol da çocuk işçiliğinin dünyada bütün ülkelerin önemli sorunlarının başında geldiğini belirtti.
Geçen yılın rakamlarına göre Türkiye genelinde 800 bin, Şanlıurfa'da ise bin 400 çocuğun işçilik yaptığını ifade eden Demirkol, "Şanlıurfa'da çocuk işçiliği profili çok yüksek. Bir çocuk için en uygun yerin aile ve eğitim ortamı olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız küçük yaşta kaldırmayacakları binlerce ton yükün altına giriyor" diye konuştu.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)