adscode
adscode

16 yaşındaki piyanist Can Saraç'a İtalya'dan büyük ödül

Can Saraç, İtalya'da düzenlenen Piano Akademi Eppan'da büyük ödül olan 'Arturo Benedetti Michelangeli' ödülünün sahibi oldu.

16 yaşındaki piyanist Can Saraç'a İtalya'dan büyük ödül
Kültür Sanat
Güncelleme : 08-Nov-23 17:31

Akademiye katılan en genç piyanist ve Türkiye'den katılan tek müzisyen olan Can Saraç, dünyanın dört bir yanından 16-30 yaş arası piyanistlerin arasından seçilerek 'Arturo Benedetti Michelangeli' ödülüne değer görüldü. Saraç, Eppan şehri tarafından verilen 5 bin euro ödülün de sahibi oldu.

5 yaşından beri piyano çalan ve eğitimine İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda başlayan Can Saraç, 3 senedir Münih Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi’nde üstün yetenekli öğrencilerin kabul edildiği genç kısımda Prof. Schäfer ile eğitimine devam ediyor.

 

Eğitim Ajansı (@egitimajansi)'in paylaştığı bir gönderi

Liechtenstein Akademi’nin de burslu öğrencisi olan ve düzenli olarak dünyanın en saygın profesörleri ile çalışmalar yapan Can Saraç, Kültür Koleji'nde lise öğrencisi.

Bu sene haziran ayında, 4 yılda bir Teksas’ta düzenlenen ve dünyanın en seçkin yarışmalarından olan The Cliburn Junior’a artist olarak davet edilmişti.

Saraç, ödülünü sosyal medya hesabından şu ifadelerle paylaştı: "Ülkeme, beni yetiştiren öğretmenlerime, aileme ve dinleyicilerime sözüm vardı ve kazandım! İtalya'da bu cumartesi düzenlenen Piano Academy Eppan piyano yarışmasında Michelangeli Ödülü'nü kazanarak birinci oldum! Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını başarılarımızla kutlamaya devam."

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)