adscode

2011 Yılında En Çok Tercih Edilen Meslekler

Geçen sene internette hizmet veren ve en çok kullanılan tercih robotu olan site en çok taranan meslekleri açıkladı. Geçen sene sitede yapılan 525 bin taramada alanlara göre en çok taranan meslekler şunlar:

2011 Yılında En Çok Tercih Edilen Meslekler
Haberler
MATEMATİK-FEN'DE İLK 10
Tıp, fizik tedavi, bilgisayar mühendisliği, mekatronik mühendisliği, makine mühendisliği, mimarlık, yazılım mühendisliği, matematik bölümü, ilköğretim matematik öğretmenliği, çevre mühendisliği. MF alanında yapılan 125 bin tercihin 89 bini adı geçen 10 bölüme kullanılmış. İlginç olan tıp fakültelerine geçen yıl başarı sırası 20 bin üstünde olan öğrenciler tercih listelerine yazmazken bu yıl ÖSYM kılavuzundan dolayı 30 bin hatta 40 bin başarı sırasındaki öğrenciler dahi yazmış. Tıp tercih sayısı bundan dolayı iki katına yükseliyor. Bu yıl en fazla tercih edilen mühendislikler yazılım ve mekatronik oldu. Mühendislik tercih eden her 100 öğrencinin 65'inin listesinde bu bölümler yer alıyor. 
TÜRKÇE MATEMATİKTE İLK 10
Hukuk, psikoloji, pdr, sınıf öğretmenliği, sosyoloji, ekonomi, uluslar arası finans, işletme, iktisat, siyaset bilim ve uluslar arası ilişkiler. TM tercihi yapan 217 bin tercihin içinde açık ara hukuk önde. Hukuk fakültesini TM tercihi yapan 217 bin öğrencinin 138 bini listesine yazmış. İşletmeden daha fazla uluslar arası finans ve ekonomi tercih alıyor bu da farklılaşma isteğinden kaynaklanıyor.
TÜRKÇE-SOSYAL'DE 10 MESLEK
Reklamcılık, iletişim tasarımı, sinema televizyon, türkçe öğretmenliği, Türk dili ve edebiyatı, halkla ilişkiler, gazetecilik, sosyal bilgiler öğretmenliği, coğrafya, sanat tarihi TS alanında yapılan 165 bin tercihin 138 bininde iletişim fakülteleri yazılmış. Özellikle iletişim tasarımı ve reklamcılık tercihlerin birçoğunda yer alıyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)