adscode

2.Meslekler ve Tercihler Zirvesi Toplanıyor

Bir milyondan fazla kişinin üniversiteye girmek için hazırlandığı bugünlerde önemli bir zirve toplanıyor. Meslekler ve Tercihler Zirvesi akademisyenlerle rehber ve danışman öğretmenleri bir araya getiriyor.…

2.Meslekler ve Tercihler Zirvesi Toplanıyor
Özel Eğitim
Meslek tercihleri kişilerin hayatlarında oldukça önemli bir yer tutuyor. Eğitimciler ve kurumlar bu konuda çeşitli programlar düzenliyorlar. Fatih Üniversitesi tarafından organize edilen ‘Meslek ve Tercihler Zirvesi’ katılımcılara doğru meslek seçimi yapmanın önemini anlatacak.
Rehberlik Uzmanı Abdurrezzak Çil, “Meslek seçimi; bireyin kendisine uygun olan meslekleri çeşitli yönleri ile değerlendirip, tercih edilen meslekler arasından, girme olasılığı en yüksek olana yönelmesidir. Bireyin, zihinsel, fiziksel yeteneklerini, becerilerini, ilgilerini, ihtiyaçlarını ve ekonomik durumunu göz önüne alarak seçim listesindeki seçenekleri belirlemesi gerekir.”dedi.
“Doğru meslek seçimi sizi mutlu eder”
Meslek seçilirken sadece ekonomik kazanç olarak değil aynı zamanda kişisel becerilerin geliştirilmesi ve üretime katkı sağlamayı da hedeflemesi gerektiğini söyleyen Çil, “Meslek seçimleri kişinin sosyal statüsünü belirlerken aynı zamanda sosyal varlık olabilme yeteneğini de ortaya çıkaran bir işleve sahiptir. Bu anlamda meslek tercihinin bireyin ruh sağlığını ve çevresi ile olan ilişkisini etkilediği söylenebilir. Bu yüzden önemsenmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyoruz. Doğru tercih edilen mesleğin bireyi daha mutlu ettiği araştırmalarca kanıtlandı. Bu sebeple yaptığımız bu Zirve de hem rehber hem danışman öğretmenleri bilgilendirmeyi amaçlıyoruz.”dedi.
Program Detayı
Tarih: 16 Haziran 2012 CumartesiYer: Fatih Üniversitesi Büyükçekmece Kampüsü/İstanbulSalon: Farabi Konferans SalonuProgram Akışı08.30-09.30 Kahvaltı09.30-10.00 Hoş Geldiniz  KonuşmasıFatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali TEKALANEğitim Fakültesi neden ve kimler tercih etmeli?
egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)