adscode

38 üniversiteli hastanelik oldu!

İzmir'in Urla İlçesi'nde, Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yurtta kalan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün (İYTE) 38 öğrencisi bulantı, kusma ve ishal şikayetleriyle hastaneye kaldırıldı...

38 üniversiteli hastanelik oldu!
Özel Eğitim

 

38 üniversiteli gece saatlerinde bulantı, kusma ve ishal şikayetleriyle Urla Devlet Hastanesi'ne gitti. Ayrıca İYTE'de okuyup İzmir'de kalan bazı öğrencilerin de aynı şikayetlerden çeşitli hastanelere başvurduğu öğrenildi. Yurtta kalan diğer öğrenciler de arkadaşlarının rahatsızlanıp hastaneye kaldrılması nedeniyle tedirginlik yaşadı. Bazı öğrencilerin dün öğle yemeğinde tavuk yedikleri, diğerlerinin farklı yiyecekler tükettikleri söylenirken, içtikleri sudan da şüphelenildiği, neden zehirlendiklerinin yapılacak tahlillerle belirleneceği belirtildi.

 

 

17'si yurtta kalıyor

 

Öte yandan Kredi Yurtlar Kurumu Urla Yurt Müdürlüğü yetkilileri, hastaneye başvuran öğrencilerden 17'sinin yurtta kaldığını açıkladı. Gece yurtta nöbetçi memur olarak görev yapan Nuriye Selek, akşam saatlerinde yurtta kalan 3 öğrencinin hastaneden arayarak rahatsızlandığını bildirdiğini belirtti. Kendi imkanıyla hastaneye başvuran öğrencilerin telefonu üzerine Kredi Yurtlar Kurumu Urla Yurt Müdürlüğü'nde kalan 688 öğrencinin odalarına tek tek giderek öğrencileri kontrol ettiklerini anlatan Selek, "Bazı öğrencilerin hafif rahatsızlıkları olduğunu öğrenince yurt aracıyla hastaneye gönderdik" şeklinde  konuştu. Çeşitli resmi kurumlardan gelen yetkililerin yurttaki yemek ve sudan numune aldığını belirten Selek, öğrencilerin zehirlenme nedeninin bir an önce ortaya çıkmasını istediklerini sözlerine ekledi.

 

Kritik durumda olan yok

 

İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan da öğrencilerin gayta ve boğaz kültürlerinin alındığını, toksik durumda veya kritik durumda olan hastanın bulunmadığını söyledi. Sabah saatlerinde 18 öğrencinin taburcu edildiğini bildiren Özkan, kalan hastaların da önümüzdeki saatlerde taburcu edilebileceğini söyledi.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)