adscode
adscode

4 ilde eğitim öğretime kademeli olarak başlanacak

Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da eğitim sağlam raporu verilen okullarda başlayacak.

4 ilde eğitim öğretime kademeli olarak başlanacak
MEB
Güncelleme : 23-Mar-23 15:43
Hatay'da 27 Mart'ta başlatılması planlanan eğitim öğretim süreçlerine ilişkin değerlendirme toplantısı, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer başkanlığında kent ve eğitim yöneticilerinin katılımıyla yapıldı.
Toplantıya Hatay Koordinatör Valisi olan Kütahya Valisi Ali Çelik, Hatay Vali Vekili Oğuzhan Bingöl, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman ile Sabahat Özgürsoy Çelik, Bakan Yardımcıları Petek Aşkar ve Sadri Şensoy, Temel Eğitim Genel Müdürü Tuncay Morkoç, Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mustafa Gelen, İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Öztürk ile ilçe millî eğitim müdürleri katıldı.
 
Afet bölgesinde çocukların eğitimlerini sürdürmesi için var güçleriyle çalıştıklarını ve eğitim öğretime başlangıç planını kentleri üç kategoriye ayırarak yaptıklarını belirten Bakan Özer, toplantı sonrasındaki açıklamasında şunları kaydetti: 
 
"Birinci kategoride Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa illerimiz bulunuyordu. Bu illerimizde eğitime 1 Mart tarihi itibarıyla başladık ve böylece bu illerimizde 1 milyon 236 bin 929 öğrencimiz ve öğretmenlerimiz eğitim öğretimle buluşmuş oldu. İkinci kategoride ise Gaziantep, Osmaniye ve Adana illerimiz bulunuyordu. Gaziantep, Osmaniye ve Adana illerimizde ikinci dönem için eğitim öğretimi 13 Mart tarihi itibarıyla başlattık. Burada yaklaşık 1 milyon 258 bin 719 öğrencimiz eğitime başladı. Dolayısıyla 71 ilimiz, birinci ve ikinci kategoride bulunan altı ilimiz ile toplam 77 ilimiz, eğitim öğretimine şu an itibarıyla devam ediyor. Bu illerimizde toplam 17 milyon 737 bin 648 öğrencimiz eğitim öğretimlerini sürdürüyor."
 
Deprem bölgesindeki illerden diğer illere naklini aldıran yaklaşık 252 bin öğrencinin de akranlarıyla birlikte eğitime başladığını aktaran Bakan Özer, üçüncü ve son kategoride depremden en çok etkilenen Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ın bulunduğuna işaret etti. "Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız, valilerimiz, kaymakamlarımız, tüm milletvekillerimiz, il millî eğitim müdürlerimiz, ilçe millî eğitim müdürlerimizle kapsamlı bir şekilde istişarelerde bulunduktan sonra üçüncü kategoride yer alan dört ilimizde eğitimi kademeli olarak başlatma kararı aldık." diyen Özer; Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da diğer altı ilde olduğu gibi tüm okullarda değil sağlam ilçe ve okullarda tedrici ve suhuletli bir şekilde eğitim öğretime başlanacağını ifade etti.
Özer, "Eğitim-öğretimi sadece Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca sağlam raporu verilen okullarımızda gerçekleştireceğiz" dedi.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)