adscode
adscode

4+4+4 Sınıf Öğretmenlerini Nasıl Mağdur Etti?

''HANİ 4+4+4 ATAMA BEKLEYEN SINIF ÖĞRETMENLERİNİ VE GÖREVDEKİ SINIF ÖĞRETMENLERİNİ MAĞDUR ETMEYECEKTİ ?''

4+4+4 Sınıf Öğretmenlerini Nasıl Mağdur Etti?
Eğitim
''2012 yılında 4+4+4 eğitim sistemi geldiğinde birçok siyasi 4+4+4’ün atama bekleyen ve görevdeki sınıf öğretmenlerini mağdur etmeyeceğini dile getirmişti. Hem atama bekleyen sınıf öğretmenleri hem de görevde ki sınıf öğretmenleri MEB’in yapmış olduğu uygulamalardan dolayı mağdur olmuştur.

Atama bekleyen sınıf öğretmenleri nasıl mağdur edilmiştir ? 4+4+4 ten sonra yani 2012 den bu yana her yıl emekli olan sınıf öğretmeni kadar bile atama yapılmamıştır. Şimdi sizler diyeceksiniz en son atamada 3 bin sınıf öğretmeni ataması yapıldı yetmez mi ? YETMEZ çünkü atama bekleyen sınıf öğretmenleri , atamaların çoğunluğunun sınıf öğretmenliğine ayrılacağını düşünerekten üniversiteler de hukuk fakültesi ve rehber öğretmenlik gibi bölümleri bile tercih etmeyerek sınıf öğretmenliğini tercih etmişlerdir. Unutmayın 12 yıllık zorunlu eğitimin 3’te 1’ini sınıf öğretmenleri okutuyor atama toplam sayısının 3’te 1’inin sınıf öğretmenliğine ayrılması gerekirken 2012 den bu yana yapılan atama sayılarının toplamının 15’te 1’i bile sınıf öğretmenliğine ayrılmamıştır. Ve şuanda 4+4+4’ün en büyük mağdurları onlar olmuşlardır. Ve atama bekleyen sınıf öğretmenleri 4+4+4’ün mağduru olmaya devam ediyorlar.

Görevdeki sınıf öğretmenleri de mağdur olmuştur nasıl mı ? Şuan özür grubundan iller arasında 2 bin sınıf öğretmeninin iliçinde 9 bin sınıf öğretmeninin toplamda 11 bin sınıf öğretmeninin tayini çıkmamıştır ve ailesinden ayrı kalmak zorunda kalmıştır.  En büyük mağduriyet özür grubu mağduriyetidir daha acısı ve daha kötüsü olamaz Allah (c.c.) düşmanıma bile  yaşatmasın derler ya öyle bir mağduriyet. İller arasında ve iliçinde sınıf öğretmenlerinin büyük bölümü yer değiştirme sıkıntısı yaşamıştır ve yaşamaya devam etmektedir. Norm fazlası olan öğretmenlerin nerdeyse tamamı sınıf öğretmenidir.

Yetmedi bakanlık yetkilileri çıkıp mecbur kalmadıkça alan değişikliği yapmayacağız dedi. Ve sınıf öğretmenliği normları içinden çıkılmaz bir duruma geldi . Sınıf öğretmenlerinin bütün tayinleri kilitlenme derecesine geldi .Ve iki yıldır da alan değişikliği yapılmıyor. Alan değişikliği yapılmadıkça sınıf öğretmenlerinin özür grubundan , iliçi , illerarası ve diğer yer değiştimelerden tayini çıkmayacak ve mağduriyetler artarak devam edecektir. Bu arada alan değişikliğine Milli eğitim bakanlığı önümüzdeki yıla kadar mecburdur ve ihtiyacı vardır umarız bu zamansız inadını bırakıp yönetmeliğe bağlı alan değişikliğini yapar.

Sayın Bakanımız 4+4+4 değişmeyecek aynen devam dedi. Tamam devam etsin çünkü 4+4+4 devam etmeli bütün dünya branşlaşmaya giderken bizim de uyum sağlamamız gerekir . Bizler 4+4+4 eğitim sistemini destekliyoruz Ama böyle değil hiçbir sınıf öğretmeni mağduriyet yaşamadan 4+4+4 devam etmeli .''

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)