adscode

'4+4+4'le birlikte yetenek sınavları nasıl olacak?'

4+4+4 uygulamasıyla yapılan degişiklikler sonrasında devlet konservatuarına girmek için yapılacak yetenek sınavları öğrencilerin kafasını kurcalıyor.

'4+4+4'le birlikte yetenek sınavları nasıl olacak?'
Haberler

"Abbas bey merhaba,


Benim sorum ilk öğretim 5.sınıfta 12 yaşını geçmemiş öğrencileri yetenek sınavıyla kabul eden devlet konservatuarları hakkında. Malum 4+4+4 ile birlikte bu okullar da 5. sınıf sonunda yaptıkları sınavı bu sene 4. sınıfta yapma kararı aldılar bunu da kamuoyuna sınava 1 ay kala duyurdular..
Bunun yanı sıra sınavın niteliğinde (seviye açısından) bir değişiklik  yapmadan bu sınav gerçekleştirildi.Bu yarışa 1 sene daha erken giren çocuklar ki bunlar 9 yaşında çocuk.. gerek fiziki gerek psikolojik açıdan hazırlıksız ve haksızca maruz bırakıldılar..Ne yazık ki benim kızımda bunların arasında,temel yetenegi olmasına rağmen 1 aylık hızlı hazırlıkla baraj sınavını geçip ikinci sınavda elendi..
Ayrıca bu sınava sonraki sene tekrar girmelerine izin verilmiyor... 
Bu tür sınavlarda öğrencinin yaşının esas alınması gerekmez mi?  Değerli hocam, o sınava giren her öğrencinin mağdur edildiğini düşünüyorum..
Yaşımız uygun bari seneye yine sınav şansımızı elimizden almasalar.. hakkımızı nasıl aramalıyız bizi koruyacak bir yapı yok mu?  
şimdiden çok teşekkürler.."

egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)