adscode
adscode

500 bin TL’ye doçentlik cepte

Doçentliğe kolay yoldan ulaşmak isteyen kimi akademisyenler, parayla makale yazdırıyor. Ücretler makale başına 5 bin TL ile 100 bin TL arasında değişirken 5 dergide yayımlanma garantisiyle 500 bin TL’lik ‘doçentlik paketi’ yapanlar dahi var.

500 bin TL’ye doçentlik cepte
Üniversite
Güncelleme : 18-Dec-23 11:39

Doçent olabilmek için kendi alanında makale yazmak ve hakemli dergilerde yayımlatmak gerekiyor. Kimi akademisyenler günlerce araştırma yapıp makale yazarken kolay yoldan puan toplamak isteyenler ise para vererek makalelerini başkalarına yazdırıyor. Bu alanda birçok ‘danışmanlık şirketi’ hizmet veriyor.

Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker, sosyal bilimler alanında makale yazdırmak isteyen bir doçent adayı olduğumuzu belirterek şirketlerle iletişime geçti.

 

Görüştüğü bir danışman, “Ücret ortalama 5.500-6.000 TL’den başlıyor. Veri toplama, analiz de isteniyorsa fiyat artıyor. Turnitin raporu ile çalışıyoruz, intihal oranımız düşük. Ortalama 21 günde bitirmeye çalışıyoruz. Ücretsiz 3 revize hakkınız var. Çalıştığımız hocaların ismini size, sizin isminizi onlara iletmiyorum. Gizlilik içinde çalışıyoruz, içiniz rahat olsun. Ücretin yarısını önden alıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘MAKALE PAKETİ YAPALIM’

Bu alanda uzun yıllardır faaliyet gösteren bir şirketle aramızda geçen konuşma ise şöyle:

*Makale yazdırmak istiyorum. Ücret bilgisi alabilir miyim?

Ulusal makaleyi 50 bin TL’ye yazıyoruz. Uluslararası makale puanı yüksek oluyor. O yüzden onun ücreti 100 bin TL. Kaç makale yazdıracaksınız?

*Şu anlık bir tane.

Benim önerim 3 ‘baba dergi’, 2 tane de küçük dergide yayımlanacak şekilde makale hazırlamak. Hepsini paket yaparız. Toplam 500 bin TL’ye mal olur.

*Ücreti nasıl vereceğim?

Yarısını peşin yarısı iş bitince.

*Güvenlik ve intihal konusunda bir sorun yaşar mıyız?

İntihal olmama garantisi veriyoruz. Makale konusunda bizim kadar tecrübelisi yok. Bugüne kadar verdiğimiz makalelerde majör düzeltme bile almadık. Tüm işlemleri gizlilik içerisinde yürütüyoruz. Hiçbir sorun yaşamazsınız.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)