adscode

500 Öğretmen Hakkında İnceleme!

Eğitim-Sen, Alo 147 şikâyet hattına gelen ihbarlar üzerine 500 eğitimci hakkında inceleme ve soruşturma başlatıldığını açıkladı. Bakanlık müfettişlerinin eğitimcilere, "Örgüt üyesi misiniz?", "Okullarda…

500 Öğretmen Hakkında İnceleme!
Haberler
Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), “ Alo 147” şikâyet hattından gelen ihbarları değerlendirerek Türkiye genelinde 500 öğretmen ve okul yöneticisi hakkında soruşturma ve inceleme başlattığını açıkladı. Bakanlık müfettişlerinin eğitimcilere, “Okullarda dini ibadetler özgürce yapılabiliyor mu”, “Hükümet veya MEB aleyhine propaganda yaptınız mı”, “Örgüt üyesi misiniz” gibi sorular sorduğu öğrenildi. Sendika yöneticileri MEB’in gizli tanık sistemi anlamına gelen şikâyet hattı ile “kelle aldığını” belirtti.
Şikâyet hattı üzerinden gelen isimsiz ihbarların, Ergenekon gibi davalarda sık sık gündeme gelen “gizli tanık” mantığı ile kullanıldığını aktaran sendika yetkilileri, ihbarlar üzerinden başta büyük kentlerde olmak üzere Türkiye genelinde yaklaşık 500 öğretmen ve okul yöneticisi hakkında soruşturma ve inceleme başlatıldığını bildirdi.
Kuran sorusu
Sendika yöneticileri, AKP’li bir il başkanının bir okul yöneticisini telefonla arayarak “ Bu okulda Kuranıkerim dersi neden bu kadar az talep edildi” sorusunu sorduğunu aktardı. Telefonun görüşmesinden kısa bir süre sonra yönetici hakkında inceleme başlatıldığı ve incelemenin gerekçesinin “Alo 147 şikâyet hattı üzerinden gelen bir ihbar” olduğu belirtildi.




Haberin tamamı için tıklayın!!!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)