adscode

5040 Bilişim öğretmeni açığı var!

Bilişim öğretmenleri gönderdikleri elektronik postada MEB’in Şubat’ta bilişim öğretmeni açığının 5040 olarak açıkladığını belirterek, Bilişim öğretmenleri için ek atama istiyorlar...

5040 Bilişim öğretmeni açığı var!
Özel Eğitim

İşte o elektronik posta;

 

Bizler 21. yüzyılda Bilişim Teknolojileri Öğretmen adayları olarak atanma sorunları yaşıyoruz. MEB'in daha Şubat ayında yaptığı basın duyurusunda 5040 Bilişim Teknolojileri açığı olduğunu söylemesine rağmen Haziran atama kılavuzundaki kontenjanımız kabul edilemez. Dersimizin zorunludan seçmeli hale getirilmesi zaten bizleri sıkıntıya sokarken bir de şimdi ilköğretim birinci kademede dersimiz sınıf öğretmenlerine devredildi. Bizler bilgisayar öğretmek için eğitilmemize rağmen sınıf öğretmenlerinin bu konudaki yetersizliği dikkate alınmadan bizim hakkımız olan dersimiz onlar tarafından verilecek. Bunun sonucu olarak çocuklar bilgisayarı ve interneti etkin ve bilinçli kullanan bireyler olarak değil bu alanları sadece oyun ve eğlence olarak gören bireyler olarak yetişecekler.

 

Fatih projesi kapsamında her öğrenciye birer bilgisayar, her sınıfa birer akıllı tahta, birer projeksiyon makinasından bahsediliyor. Tüm bunlar yaşanırken alan uzmanları olarak eğitim gören biz Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinden bahseden tek bir resmi makam göremedik. Bizler atıl konuma mı itiliyoruz? Daha yeni bir branşken bu kadar atama sıkıntısı çeken başka bir bölüm yoktur. Bu zamanda Bilişim Teknolojilerinin bu sıkıntıları çekiyor olmasından herşeyden önce bir Türk Vatandaşı olarak utanıyorum. Bugün bilgisayar kullanamayan tek bir bireyin bile kalmaması gerekirken MEB bilgisayar kullanan bireyleri yetiştirecek olan bizleri kendine küstürmüştür. Öğrencilerin araştırmalarından hobilerine, notlarından sınav başvurularına kadar herşeyin artık sanal ortamda gerçekleştiği zamanda MEB bizleri atıl duruma itmektedir.

 

Dersimiz tekrar zorunlu hale getirilip İlköğretim birinci kademede sınıf öğretmeni değil bu işin uzmanı olan bilişim teknolojileri öğretmenine geri verilmesi ve Fatih projesindeki yerimiz ve önemimizin yetkililer tarafından anlaşılması hem şu an MEB'te çalışan hem de atama bekleyen çoğu arkadaşımızın sorunlarını çözecektir. Bizler imkansızı değil sadece hakkımızı istiyoruz.

 

 Bu sorunların düzeltilmesi için sizlerin desteğini bekliyoruz. Biz bunları hakedecek bir bölüm değiliz.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)