adscode

Türk üniversiteleri Dünya’ya açılıyor!

Yüksek öğretim kurumlarının markalaşmasına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen “1.Türk Üniversite Sektörü Zirvesi” 28 Mayıs’ta İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlendi...

Türk üniversiteleri Dünya’ya açılıyor!
Özel Eğitim

 

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, eski bakanlardan Bülent Akarcalı, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Canseit Tuimebayev gibi brokratlar da zirvenin misafirleri arasındaydı. Zirve ayrıca birçok Türk üniversitelerinde okuyan yapancı öğrenci temsilcilerini, Türk öğrenci temsilcilerini ve akademisyenleri de bir araya getirdi. Zirvenin ilk konuk ülkesi ise Kazakistan oldu.

 

Türkiye’de faaliyet gösteren yüksek öğretim kurumlarını yurt dışında tanıtmak ve markalaşma süreçlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “1. Türk Üniversite Sektörü Zirvesi” 28 Mayıs’ta İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Üniversite yönetimleri, 130 ülkenin Türkiye’de okuyan üniversite temsilcileri, Türkiye’deki üniversitelerin öğrenci temsilcileri ile iş dünyasının önde gelen temsilcilerinin katıldığı zirvenin bu yılki konusu ise “Türk Üniversiteleri ve Markalaşma” olarak belirlendi. Stratejik İnovasyon Eğitim ve Araştırma Ajansı  (SIEAA) tarafından gerçekleştirilen zirvenin ilk konuk ülkesi ise Kazakistan olacak.

Zirve sırasında düzenlenen dört üç oturumda “Türk Üniversiteleri ve  Markalaşma” teması farklı sektörler açısından değerlendirildi. Oturum konuşmacıları arasında Türk ve yabancı üniversite rektörleri, işadamları ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler yer aldı. Konuk ülke olan Kazakistan’dan da akademisyen ve diplomatlar zirveye katılanlar arasında yerlerini aldı

Konuyla ilgili bir açılış konuşması yapan Prof. Dr. C.Ruhi Kaykayoğlu, “Üniversitelerimiz, akademik kültürlerinin yanı sıra, kendi markalaşma stratejilerini geliştirmede pek istekli olmamış hatta bunu akademik hayata ters düşen bir süreç olarak görmüşlerdir. Ancak bugün üniversitelerimizi tercih etmek isteyen öğrenciler ve aileleri üniversitelerin farklılıklarını merak etmektedirler. Tek tip bir üniversite yapısının getirdiği sıkıntıları yenmek,  ancak üniversitelerimizin farklılıklarını anlatmaları, kendi farklılıklarını yaratmaları ve güçlü bir inovasyon sürecine girmeleri ile gerçekleşecektir” dedi.

Prof. Dr. Ruhi Kaykayoğlu sözlerine söyle sonlandırdı; Türkiye’de bugün  180 üniversite var. Bu gelişme gözümüzü kamaştırıyor. Biz bu 180 tane yıldızımızı artık dünyaya tanıtmalıyız. Uzun zamandır  yabancı öğrenciler okumak için Türkiye’ye geliyor. Burada okuyan yabancı öğrencilerle gençlerimizi daha çok bir araya getirmeliyiz. 26 yıllık öğretim üyesiyim, şu anda burada gördüğüm bu güzel mozaiği hiç görmedim.

Daha sonra kürsüye gelen YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ise; Dünya ilerlerken bizde altın çağa yaklaşmak üzereyiz. Rekabet edilebilir bir sisteme sahip olmaya çalışıyoruz. Üniversite eğitimini destekleyen bir çok çalışmamız var diyerek yaptıkları çalışmaları anlattı.

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)