adscode

Milli Eğitim Vakfı üniversite kuruyor!

Milli Eğitim Vakfı (MEV) 31. Genel Kurulu yapıldı. Vakıf Genel Merkezi'nde yapılan genel kurula Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek de katıldı...

Milli Eğitim Vakfı üniversite kuruyor!
Özel Eğitim

 

Genel Kurulun açılışında konuşan (MEV) Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Özçukurlu, MEV'in 30 yıllık dönemde eğitime 950 milyon TL destek sağladığını belirtti. MEV Eğitim Üniversitesi kurulmasıyla ilgili başvurunun Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun imzasıyla YÖK'e sunulduğunu ifade eden Özçukurlu, öğretmenlerin emekliliklerini huzur içinde geçirebilmeleri amacıyla yapılacak olan, ''Yaşasın Öğretmenim Yaşamevi Projesi'' için Ankara ve İstanbul'da çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

 MEV'in sahip olduğu özel okullar zincirine ek olarak, başta İstanbul olmak üzere, Kayseri, Mersin ve Adana gibi nüfusun yoğun olduğu merkezlerde yeni okullar açılması için araştırmaların devam ettiğine dikkati çeken Özçukurlu, ''Vakfımızın 2010 yılı gelirleri toplamı yaklaşık 9 milyon 600 bin TL ve iktisadi işletmenin kurumlar vergisine esas matrahı ise yaklaşık 7 milyon 200 bin TL olarak gerçekleşmiştir. Vakfın dönem net gelir fazlası ise yaklaşık olarak 5 milyon TL'dir'' diye konuştu.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)