adscode
adscode

ABD'li Müslüman ve Türk polislerden bilgilendirme rehberi

New York Polis Departmanı, kentte yaşayan Türkler için 'polisle karşılaştıklarında haklarının neler olduğu'na dair bilgiler içeren Türkçe bilgilendirme rehberi hazırlattı.

ABD'li Müslüman ve Türk polislerden bilgilendirme rehberi
Dünyadan Haberler
New York Polis Departmanı (NYPD), kentte yaşayan Türklerin haklarını daha doğru anlamalarına katkı sağlamak amacıyla Türkçe 'kamu bilgilendirme rehberi' hazırlattı.

Rehberlerin gazetecilere tanıtımı için Manhattan’daki Ali Baba Restoran'da toplantı düzenlendi. Toplantıya halen New York’ta görev yapan Müslüman ve Türk polis memurlarının yanı sıra emekli olan polis memurları ile çok sayıda Türk basın mensubu katıldı.

Rehberlerin tanıtımını gerçekleştiren NYPD Toplum Koordinatörü Erhan Yıldırım, New York polisi tarafından hazırlanan rehberlerin, kentte yaşayan Türklerin haklarını daha doğru anlamalarına yardım etmeyi amaçladığını ifade etti.

Yıldırım, bundan sonraki süreçte “Polisle Karşılaştığınızda Sahip Olduğunuz Haklar ve Sorumluluklar” ve “Kimlik Hırsızlığı Hakkında Bilmeniz Gerekenler” konulu rehberlerin New York’ta yaşayan Türklere ulaştırılması noktasında azami gayret göstereceklerini dile getirdi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)