adscode
adscode

Abdullah Gül Üniversitesi

Abdullah Gül Üniversitesi hakkında bilgiler

Abdullah Gül Üniversitesi
Üniversite

Rektörü: Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu

Kuruluş Tarihi: 2010

Bulunduğu İl: Kayseri

Akademik Birimleri: Mühendislik ve Doğa Bilimleri, İktisadi ve İdari Bilimler, Mimarlık olmak üzere 3 fakültesi bulunuyor.

Öğrenci Sayısı: 123 lisans, 13 yüksek lisans olmak üzere 136 öğrencisi var.

Yabancı Dil Olanakları: Yüzde 100 İngilizce eğitim yapılıyor. İlk 20 binden gelen hazırlık sınıfında başarılı olan 50 öğrenci, yabancı dil seviyelerini geliştirmeleri ve yurtdışı deneyimi kazanmaları için ABD’de dil eğitimine gönderilecek.

Akademik Personel Sayısı: 51 öğretim üyesiyle birlikte 11’i yabancı uyruklu 19 okutmanı var.

Burs Olanakları: Abdullah Gül Üniversitesi Destekleme Vakfı’nın katkılarıyla ilk 20 binden gelen öğrencilere yılda 9 ay boyunca 600 TL’den 2 bin TL’ye kadar maddi destek veriliyor. Ayrıca kariyer desteği olarak da yılda 9 ay 300’er TL öğrencilerin hesaplarına yatırmakta.

Yurt Olanakları: İlk 20 binden gelen öğrencilere ücretsiz yurt imkanı sunuluyor. AGÜ Öğrenci Köyü'nde 24 saat hizmet veriliyor.

Kampüs Olanakları: Üniversite öğrencilerin bisiklet, yürüyüş, koşu vb. sosyal ve sportif aktiviteleri gerçekleştirebilecekleri 340 dönümlük Kayseri Sümerbank Bez Fabrikası’ndan üniversiteye dönüştürülen arazide kurulu. Ayrıca adını Mimar Sinan’dan alan ve Kayseri-Malatya yolu üzerinde bulunan Mimar Sinan Kampüsü de yapım aşamasında.

Yurtdışı ve Yurtiçi Üniversitelerle Anlaşmaları: Öğrenciler Erasmus programından 2015-2016 yılı itibariyle yararlanacak. Illinois Institute of Technology Üniversitesi ile anlaşması var.

Çift Anadal / Yandal: Uygulanıyor.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Gençlerin ihtiyaçlarını bilen yeni bir üniversite olarak, öğrencilerimizi geleceğin küresel iş piyasalarında kolaylıkla yer alabilecek yetkinlikte ve uluslararası deneyime sahip olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Aynı zamanda öğrenciyi merkeze alacak şekilde bilimsel, sosyal ve kültürel anlamda çok boyutlu bireyler olmalarını sağlayacak ortamlar hazırlıyor ve iş dünyasıyla yakın işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Gençlerin iş dünyasıyla doğrudan etkileşimini sağlamak amacıyla “Kariyer Koçluğu” programıyla tüm öğrencilere iş dünyasından profesyonel yöneticiler tarafından birebir mentorluk desteği vereceğiz. Öğrencilerin İngilizceyi en iyi şekilde öğrenmesi ve hayatlarında etkin olarak kullanması için tüm bölümlerde yüzde 100 İngilizce eğitim veriyoruz. Bunu daha etkili bir şekilde gerçekleştirmek için de öğrencilerimizi ABD’de dil eğitimine gönderiyoruz.

İletişim Bilgileri: www.agu.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)