adscode

Adana'da SBS Seferberliği!

Sınav gününe kadar bunları yapmak yasak!

Adana'da SBS Seferberliği!
Özel Eğitim




Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, cumartesi günü yapılacak olan SBS'de çocukların motivasyonunun bozulmaması için, sınav sonuna kadar düğün, nişan ve sünnet törenlerinin yasaklandığını bildirdi. 
Selamet yaptığı açıklamada, ortaöğretim kurumlarına geçiş çerçevesinde 8. sınıflar için Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) 8 Haziran 2013 Cumartesi, 5.,6.,7.,9.,10. ve 11. sınıflar için Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı'nın (PYBS) 9 Haziran 2013 tarihinde, Türkiye saatiyle saat 10.00'da bakanlığın Merkezi Sistem Sınavları Yönergesi hükümleri doğrultusunda yapılacağını kaydetti. 
Selamet, sınavların daha sağlıklı ve güvenli biçimde yapılabilmesi için İl Bölge Bina Yürütme Kurulu'nca gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, "Emniyet müdürlüğünce sınav yapılacak binalarda ve yakın çevresinde sınav öncesi, sınav süresi ve sınav sonrası için her türlü güvenlik önlemleri alınmıştır.
Sınav mahallinde meydana gelebilecek olaylara anında müdahale etmek üzere belli noktalarda güvenlik birliklerinin bulunması ve hareket halindeki ekiplerin görev alması sağlanmıştır. Adana Büyükşehir Belediyesi'nce sınav yapılacak binaların çevresinde semt pazarı, oto pazarı, yol yapım-bakım ve onarım çalışmaları ile inşaat faaliyetlerine izin verilmeyecektir. Sınavdan bir gün öncesinde ve sınavın bitimine kadar korna sesi, düğün, nişan, sünnet gibi gürültü kirliliğine neden olabilecek aktivitelere izin verilmeyecek" dedi.
Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)