adscode
adscode

SEV Çekmeköy'e yeşil bina sertifikası

SEV Okulları Çekmeköy Kampüsü, sürdürülebilir ve çevreci yaklaşımıyla, Amerika Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından doğaya saygılı kurumlara verilen ve LEED yeşil bina sertifikaları içerisinde en yüksek seviye olan LEED Platinum’a layık görüldü.

SEV Çekmeköy'e yeşil bina sertifikası
Okullardan Haberler
Güncelleme : 16-Mar-24 15:39

Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı SEV Okulları Çekmeköy Kampüsü, sürdürülebilir ve çevreci yaklaşımıyla, Amerika Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından doğaya saygılı kurumlara verilen ve LEED yeşil bina sertifikaları içerisinde en yüksek seviye olan LEED Platinum’a layık görüldü.

Kökleri bir buçuk asır öncesine uzanan Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) çatısı altında eğitim veren SEV Okulları Çekmeköy Kampüsü, Amerika Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen prestiji en yüksek çevreyle dost bina sertifika sistemi LEED Platinum’a layık görüldü.
SEV Okulları Çekmeköy Kampüsü’nde inşaat projesinin ilk aşamalarından itibaren, LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) sistemi standartları benimsendi. Bu standartlar, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından geliştirilmiş çevre dostu bina sertifikasyon sistemi olan “LEED v.4 Okullar İçin Bina Tasarımı ve İnşaatı” olarak tanımlanıyor.

SEV Okulları Çekmeköy Kampüsü; sürdürülebilir alan geliştirme, su tasarrufu, enerji verimliliği, malzeme seçimi, iç mekân çevre kalitesi gibi konularda pratik ve ölçülebilir strateji ve çözümlerin uygulanması sayesinde LEED Platinum sertifikası almaya hak kazandı. Çevreci ve sürdürülebilir yaklaşımıyla SEV Okulları Çekmeköy Kampüsü, LEED yeşil bina sertifikaları içerisinde en yüksek puanın alınması gereken seviye olan Platinum sertifikasının sahibi oldu.

HEDEF SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR DÜNYA
LEED yeşil bina sertifikasyon sistemleri, bina kullanıcılarının sağlığının ve verimliliğinin en üst düzeye çıkarılması, doğal kaynakların daha az kullanması, atık miktarı ile olumsuz çevresel etkilerinin azaltılması ve yaşam döngüsü maliyetlerinin azaltılması gibi konuları dikkate alıyor. Sertifikasyon süreci binaların tasarlanmasını, inşa edilmesini ve işletilmesini kapsıyor. LEED sertifikalı binalar, çevre ve insan sağlığını iyileştiren tasarım, inşaat ve işletme uygulamalarıyla dünyanın daha sürdürülebilir olmasına yardımcı oluyor. Yeşil binalar, kurumların daha sürdürülebilir çalışmasına olanak tanıyor ve içerisinde bulunan insanlara daha sağlıklı, daha konforlu bir çalışma alanı sunuyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)