adscode
adscode

AES: Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısı Bu Haliyle Çözüm Olmaz!

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

AES: Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısı Bu Haliyle Çözüm Olmaz!
Sendikalar
Güncelleme : 21-Jan-22 16:24

Tasarının bir meslek kanunu olmaktan uzak olduğunun altını çizen ÖĞRETİCİ gerekli düzenlemeler yapılmadığı takdirde bu tasarının çözüm olmayacağını ifade etti.

Öğretmenlik Meslek Kanunu tasarısı geçtiğimiz hafta ihtisas komisyonundan olduğu gibi geçmiş ve bu hafta TBMM genel kurulda görüşülecektir. İlgili taslak gerçek anlamda bir meslek kanunu olmaktan uzak, küçük değişiklikleri içermektedir. Zaten özel bir ihtisas mesleğini icra eden öğretmenleri tekrardan sınava sokarak ‘uzman’ unvanının verilmesi kabul edilemez. Unvan ayrımı olmaksızın tüm öğretmenlerin özlük ve mali hakları genişletilmelidir. Çalışma güçlüğü çekilen bölgelerde çalışan meslektaşlarımıza ek teşvik verilmeli, aileleri ayıran ve öğretmenler odasında farklı statüye yol açan sözleşmeli öğretmenlik tamamen kaldırılmalıdır.

Paydaşlardan görüş alınmadan hazırlanan, ihtisas komisyonunda tüm paydaşların itirazlarına rağmen olduğu gibi geçirilen tasarı bu haliyle öğretmenlerin sorunlarına çözüm olmaz!

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)