adscode
adscode

AK Parti’nin Yeni Hedefleri

AK Parti 4. Olağan Kongresi Ankara’da gerçekleştirildi. AK Parti’yi 2013, 2014 ve 2015’teki seçimlere götürecek parti teşkilatının belirlendiği kongrede partinin yeni hedefleri de açıklandı.

AK Parti’nin Yeni Hedefleri
Haberler

63 maddelik bir bildiri şeklinde duyurulan hedefler arasında ‘askeri okullardaki müfredatın yenilenmesi’, ‘Kamu hizmetlerinde Kürtçe tercümanlık’ ve ‘İsteyen her lise mezununa üniversite’ gibi hedefler bulunuyor.

AK Parti 4. Olağan Kongresi Ankara'da gerçekleştirildi. AK Parti'yi 2013, 2014 ve 2015'teki seçimlere götürecek parti teşkilatının belirlendiği kongrede partinin yeni hedefleri de açıklandı. 63 maddelik bir bildiri şeklinde duyurulan hedefler arasında ‘askeri okullardaki müfredatın yenilenmesi’, ‘Kamu hizmetlerinde Kürtçe tercümanlık’ ve ‘İsteyen her lise mezununa üniversite’ gibi hedefler bulunuyor.

Listenin ilk 2 sırasında "partileri kapatmanın tamamen kaldırılması ile parti kurulmasındaki yasaklayıcı ve kısıtlayıcı hükümlerin kaldırılması" maddeleri yer alıyor. Partiye değil kişilere ceza verilmesi, siyasete katılmanın önündeki engellerin kaldırılması gibi hedeflerin yanı sıra seçimlerle ilgili mevzuatın da topyekün gözden geçirilmesi öngörülüyor. Bu açıdan Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yeniden yapılandırılması hedefleniyor.

Başkanlık, yarı başkanlık ve partili cumhurbaşkanın meselelerinin de tartışılması da hedefler arasında yer alıyor. Ayrıca şartlar ne olursa olsun yeni bir anayasanın Türkiye'ye kazandırılması ve bu çerçevede dokunulmazlık meselesinin yeniden düzenlenmesi hedefleniyor.

4. yargı paketinin de kanunlaştırılması ve hafif suçlara mahpusluğun istisnai hale getirilmesi planlanıyor.

Listede anadilde savunmanın sorun olmaktan çıkarılması, darbelerin dayanağı olan mevzuatın ayıklanması, askeri okullardaki müfredatın yenilenmesi, kamu hizmetlerinde Kürtçe tercümanlık gibi hedefler de yer alıyor.

Ekonomik hedefler arasında ise işsizliğin yüzde 5'e indirilmesi, yoksulluğun yok edilmesi, gelir dağılımındaki dengesizliğin asgariye indirilmesi, kadınların işgücüne katılımının yüzde 38'e çıkarılması, kayıt dışı istihdamın yüzde 15'e düşürülmesi gibi maddeler yer alıyor.

Eğitim alanında ise tüm genç nüfusun asgari lise mezunu olması, isteyen her lise mezununa üniversite, bilgi ve teknoloji ihraç eden ülke olunması, YÖK'ün koordinasyon kuruluna dönüştürülmesi hedefleniyor.

Dış politika alanında da etkin ve aktif dış politikaya devam edileceği vurgulanarak, savunmada dışa bağımlılığı asgariye indirilmesi ve kuvvetlinin haklı olduğu tezine dayalı uluslararası sistemi sorgulamaya devam eden bir ülke olunması hedefleniyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)