adscode

Alan Sınavı İptal mi Edilmeli?

''ÖSYM ÖABT sınavını iptal mi etmeli?'' tartışması devam ediyor .

Alan Sınavı  İptal mi Edilmeli?
Özel Eğitim


_ Alan sınavı hakkında aldığımız bazı şikayetler:

Öğretmenlik alan sınavının iptali
"Öğretmenlik alan sınavı iptali Bu yıla kadar öğretmen olarak atanmak için KPSS Genel Yetenek- Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavlarına giriyorduk ve atamalar tüm branşlar için KPSSP10 puan türünden yapılıyordu. Bildiğiniz üzere KPSS adil bir sınav değildir. Kimi zaman 0 puan alan atanıryorken 90 puan alıp MEB tarafından branşına az kontenjan verildiği ya da hiç verilmediği için ataması yapılmayanlar da oluyor. Adaletsiz olan bu KPSS bu yıl daha da adaletsiz olmaya başladı. 2 sınav yetmemiş gibi bir de 3. bir sınav olan alan sınavı (ÖABT) geldi. Üstelik bu sınav 100’ün üzerinde branş varken sadece 15 branşa gelmiştir. Sınava son birkaç ay kala geleceği söylenen alan sınavının içeriği de çok geç açıklanmıştır. Ayrıca ÖABT, 4-5 yıllık eğitimi 50 soruyla ölçmeye çalışan ve %50 etkisi olan kapsam geçerliliği düşük bir sınavdır. Öğretmen adayları olarak bu adaletsiz sınav için sosyal medyada bir araya geldik, fikir alışverişinde bulunduk ve dava açtık. Ne yazık ki 14 Temmuz’da sınava girmek zorunda kaldık ve davamız ağustos ayı olmasına rağmen hala açıklanmadı. Sınav sonuçları ÖSYM tarafından duyuruldu ve KPSSP121 (alan sınavının etkisi olan puan türü) puanı sınav sonuçlarını beklenenden daha fazla etkiledi ve on binlerce öğretmen adayının KPSSP10 puanı ile KPSSP121 puanı arasında uçurum oluştu. KPSSP10 puanında çok yüksek netler yaparak iyi puanlar alan ve Türkiye genelinde çok iyi sıralamalara sahip öğretmen adaylarını alan sınavında 3 – 5 net fazla yapıp geçenler oldu. Bu durum da yıllarca KPSS’ye çalışan öğretmenlerin genel yetenek genel kültür ve özellikle öğretmenliğin temeli olan eğitim bilimleri bilgilerini yok sayarak onların emeklerini bir çırpıda sildi. Sizden ricamız bu adaletsiz durumu kamuoyuna duyurmak ve davamızın bir an önce açıklanmasını istediğimizi belirtmenizdir. Saygılar."




********


-Kpss'den memnun alan sinavindan rahatsiz olanlar
"2000 matematik mezunuyum.2000 deatandim gitmedim.2010da iyi puan adim basvurmadim.alan sinavinin gelmesiyle iyi bir yere atanacagimi dusundum ve sinava girdim.Özelde calismak da artik cok cazip gelmiyor.Sinavim cok iyi degil alan sinavinda 6 yanlisim var derken baktim bransimda ilk 200 deyim.Bir saat bile ders calismadim.Şimdi biz cok calistik atanamiyoruz diye iptal lsteyenlerin mi hakki benim mi? Ben mi daha iyi matematik ogretmeniyim onlar mi? Kpss haksizlik.diyenlere katiliyorum ama ben parsonsu superi danismentlileri biliyorum ben atanmaliyim diyenleri meslek ahlakindan uzak buluyorum"
******

-Öğretmen alan sınavının iptalini istemek alan sınavında başarılı olan arkadaşlara karşı saygısızlıktır
"Abbas bey,2007 Türk dili ve Edebiyatı mezunuyum.matematiğim olmadığı için kpss10 bir türlü atanamadım.alan sınavının getirilmesiyle 77,588 puan aldım.bu puanı alan sınavı sayesinde aldım.alanında iyi olmayan öğretmenlerin alan sınavını iptal istekleri mantıktan uzak bir yaklaşımdır.neticede 50 soru herkese sorulmuştur.lisede ben matematik,anayasa anlatmayacağım.alan sınavı sayesinde liselerde alanında iyi öğretmenler görev yapacaktır."

*****
-Alan iptalini isteyenleri şikayet ediyorum
"Bu aralar alan sınavından başarısız olan arkadaşlar alan sınavı iptali için bir kampanya başlatmışlar. Başarısız oldukları alan bilgisi sınavını iptal ettirme gayreti ile kendilerine bir çıkış yolu bulmaya çalışmaktalar. Öncelikli olarak içerik açıklanmadı vs diyorlar ama alan sınavının olacağı 2012 eylül ayında belli oldu o zamandan beri iptal edilir diye kimse çalışmadı.Son ana kadar iptal edilme ümidi ile çalışmayanlar sınava 1 ay kalada çalışma lüzumu göstermeden sınava girdiler ve başarısız oldular. Yok geçerlilik güvenirlik vs bahaneleri ile şimdi iptal etme sürecindeler. Soruyorum üniversitede tüm bir konudan 5-10 soru ile geçtikleri zaman ve sonucunda o diplomayı aldıkları zaman akıllarından geçerlilik dertleri geçmiyordu. Şimdimi akılları başlarına geldi. Bu tür emek hırsızlarından şikayetçiyim"

***

-3 ay kala gelen bu yıl ki öğretmenlik alan sınavı iptal edilmeli
Ben öğretmenlik alan sınavına karşı değilim.tabiki öğretmenler alanlarıyla ilgili sınava tabi tutulabilir.fakat ben bu sınavın 3 ay kala dahil edilmesine, içeriği hakkında detaylı bilgilendirilmememize ve ilk defa uygulanan bu sınavın %50 gibi büyük bi etkiye sahip olmasına karşıyım.yıllardır kpss ye çalışan insanlara 3 ay kala gelen sınavın bi haksızlık olduğunu düşünüyorum. p10 puanlarıyla p121 puanları arasında uçurumlar oluştu. Ve şunu da söylemek isterim girdigimiz alan sınavı gerçekten alanımızı ölçecek nitelikte bi sınav olmamıştı.ve de alanınızi yapamamissiniz atanmak istiyorsunuz diyenlere %50 etkili olan bu sinavda 3 soru daha doğru yaparak bin kişi öne geçilmistir.3 soru mu sizi bizden alanında daha hakim kılıyor !!!


***

Şikayetlerinizi Yazmak İçin Lütfen TIKLAYINIZ

EĞİTİMAJANSI

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)