adscode
adscode

Almanya İlkokuldan İtibaren Bilişim Dersi Verecek

Alman öğrencilerin dijital eğitim görme konusunda dünya sıralamasındaki yerinden hoşnut olmayan hükümet, hızlı internet, Dijital Eğitim Anlaşması, ilkokuldan itibaren Bilişim Dersi verilmesi, öğretmenlerin…

Almanya İlkokuldan İtibaren Bilişim Dersi Verecek
Eğitim
Alman okullarındaki dijital eğitimi güçlendirmek isteyen Büyük Koalisyon, ortak bir önergede anlaştı. Perşembe günü federal meclise sunulacak önergede, bütün okullar için hızlı internet ve 'Dijital Eğitim Anlaşması' yer alıyor. Bu anlaşma ile okulların dijital donanım ve alt yapısının iyileştirilmesi için devlet, ekonomi çevreleri ve toplumun değişik faaliyetlerinin bir araya getirilmesi hedefleniyor.

Büyük Koalisyon bu önerge ile 'Uluslararası Bilgisayar ve Enformasyon Eğitimi Araştırması'nın (ICILS) 2014 yılına ait sonuçlarına tepki gösteriyor. Bu araştırma, Alman öğrencilerinin bilgisayar kullanımında vasat olduğunu ortaya koymuştu. Almanöğrenciler AB ortalaması söz konusu olduğunda ortalamanın altına düşmüş, göçmen ailelere mensup öğrenciler ise özellikle kötü sonuçlar vermişti.

Süddeutsche Zeitung'un eline geçen önergede, araştırmadaki kötü sonucun Almanya'nın 'ileri eğitim ulusu' olma iddiasına ters düştüğü ifade ediliyor. Derste internet kullanımı ve dijital ders malzemeleriyle çalışmanın hala sıklıkla ikincil bir önem taşımasını bir problem olarak gören Birlik partileri ve SPD bunu değiştirmek için bir talep kataloğu hazırlama konusunda anlaştı.

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE BİLİŞİM DERSİ
Önergede ayrıca, maddi yetersizliklerden dolayı kendi dijital cihazı olmayan öğrencileri desteklemenin yanı sıra didaktik açıdan makul projeleri teşvik etmek de yer alıyor.
Bununla birlikte federal hükümetin doğrudan hareket etme alanı sınırsız değil. Sebebi ise eyalet hükümetlerinin kültür-eğitim konularında egemen ve federal yönetim ile eyaletler arasında kültür-eğitim alanlarında işbirliğinin yasak olması.
Bu yüzden koalisyon ortakları bir 'eyalet devlet sözleşmesi' için inisiyatif kullanmak istiyor. Bu inisiyatif ile ilkokuldan itibaren çağdaş ve yaşa uygun Bilişim Dersi, öğretmenlerin bu alanda daha iyi eğitilmesi ve federal bazda geçerli olacak şekilde farklı yaş gruplarından öğrencilerin dijital bilgi ve medya yetkinliğini geliştirmede asgari standartların konması gibi önemli adımlar hedefleniyor. Koalisyon ortakları, geniş, derinleştirilmiş ve kalıcı medya eğitimini hayata sokmak için dijital ders içeriklerinin bütün okul seviyelerinin eğitim planlarında 'dersler üstü' ve 'mecburi' olarak sağlama alınmasını istiyor.

DİJİTAL EĞİTİM VE İNTERNET LÜKS DEĞİL
Önergenin CDU'lu raportörü Sven Volmering, dijital eğitimin hala çok fazla lüks bir konu gibi görüldüğünü, halbuki Almanya'nın bu konuda arayı kapatması gereken büyük bir mesafesinin olduğunu söyledi. Volmering, "Sürekli olarak bilgi güvenliğinin öneminden veya 'Endüstri 4.0'dan bahsediyoruz. Halbuki bu ikisi için de dijital eğitimde iyi bir temel gerekiyor" şeklinde konuştu. Raportör, koalisyon hükümetinin bu sebeple hayattaki gerçeği okullara taşımak istediğini kaydetti.

Haberin tamamı için tıklayın!

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)