adscode
adscode

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ

...

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
Rektör: Prof. Dr. Mehmet Barca
Kuruluş tarihi: 2013
Bulunduğu il: Ankara
Akademik birimleri: Yabancı Diller, Siyasal Bilgiler, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Hukuk, Dini İlimler, Sanat ve Tasarım, İletişim olmak üzere 7 fakültesi, 5 enstitüsü, Yabancı Diller Yüksekokulu var.
Öğrenci sayısı: 520 öğrencisi bulunuyor.
Akademik personel sayısı: 217 akademik personeli var.
Burs olanakları: İhtiyacı olan öğrencilere vakıf tarafından burs verilecek. Başarı bursu kapsamında ÖSYM’nin sonuçlarına göre DİL ve Eşit Ağırlık’ta ilk 5 bine giren ve üniversiteyi ilk 5 tercihine yazan öğrencilere 1250 TL başarı bursu verilmekte. Maddi imkânları yeterli olmayan ve başarılı öğrencilerin öğle yemeği ihtiyaçlarının karşılanmasına ilişkin SKS Daire Başkanlığı tarafından yemek bursu verilmekte.
Yurt olanakları: Öğrenciler KYK yurtlarından veya özel yurtlardan faydalanabiliyorlar. Ulus’ta bulunan ve üniversiteye yakın 4 yıldızlı konseptine sahip otellerle görüşmeler gerçekleştirilerek öğrencilerin özel yurtlarla aynı fiyatlara kalmaları için çalışmalar yapılmakta.
Öğrenci kulübü sayısı: 5 öğrenci topluluğu mevcut.
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları:
Erasmus, Farabi ve Mevlana değişim programları için ön anlaşmalar yapılmakla birlikte henüz süreç tamamlanmadı. Diğer üniversitelerle ikili anlaşmalar kapsamında Ahmet Yesevi Üniversitesi ve Etiyopya’daki bir üniversiteyle ön anlaşmalar yapılmakla birlikte, YÖK’ün onayı beklenmekte.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
Bir şehir üniversitesi olarak tasarlanan ASBÜ Ankara’nın tarihi merkezi Ulus’ta konumlandırılmıştır. ASBÜ, sosyal bilimler alanında ihtisaslaşmış tematik bir devlet üniversitesidir. Üniversite araştırma odaklı ve lisansüstü eksenli bir eğitim modelini benimsemektedir. Öğrenciler lisans düzeyinde araştırma projelerine katılıma yönlendirilmekte. Eğitim dili Hukuk Fakültesi (yüzde 30 İngilizce) ve Dini İlimler Fakültesi haricinde İngilizce ve tüm bölümler için İngilizce hazırlık zorunlu. İngilizce dışında tüm öğrenciler kendi seçtikleri bir diğer yabancı dili öğrenmeye yönlendirilmekte. Üniversitenin zengin kütüphane arşivi ve farklı alanlarda araştırma merkezleri de bulunmakta. Araştırma odaklılığın yanı sıra disiplinlerarası ve çok yönlü bir eğitim modeli benimsenmekte. ASBÜ, öğrenci ve akademisyenlerine küçük sınıflarda, katılımcı ve canlı bir tartışma ortamı ve kurumsal araştırma projelerinde yer alma fırsatı sunmakta.
İletişim bilgisi: www.asbu.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)