adscode
adscode

Ankara'daki saldırıda ölenlerin kimlikleri ortaya çıkmaya başladı

Ankara'daki saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlikleri de kamuoyuna duyurulmaya başlandı.

Ankara'daki saldırıda ölenlerin kimlikleri ortaya çıkmaya başladı
Türkiye'den Haberler
Saldırıda değişik rütbelerdeki askerlerin yanı sıra sivil memurlar da hayatını kaybetti. Terörün kurbanları arasında kadınlar da vardı.

Tarım TV'de muhabir olarak Gülşen Yıldız, Tarım Bakanlığı'nın servis aracında saldırıya yakalandı. Askeri servis araçlarında yaşamını yitiren sivil memurlar Meryem Yılmaztürk ve Ayşegül Pürnek ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki banka şubesinde çalışan Fatma Berna Atmaca'nın evlerine de şehit ateşi düştü.

Ankara'da dün akşam saatlerinde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerden biri  28 yaşındaki asker Ali Öztaş'tı. Öztaş saldırıda şehit oldu.

Er Ali Öztaş

Acı haberi alan Adana'daki ailesi yıkıldı. Üniversite eğitimi nedeniyle askere tecilli olarak gittiği öğrenilen Öztaş, 73 gün sonra terhis olacaktı. 1 ay önce ailesinin yanında izinde bulunduğu öğrenilen Öztaş'ın babası Mehmet ile annesi Miyeser Öztaş haberi alınca sinir krizleri geçirdi. Anne Öztaş, "Oğlum yanmış" diye ağıt yaktı.

28 vatandaştan biri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanılığı'nda çalışan 32 yaşındaki Gülşen Yıldız olarak belirlendi.

Ankarada'daki patlamada, askeri araçların arasında bulunan ve aynı güzergahta Ayrancı - Çankaya servisinde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi'nde çalışan Gülşen Yıldız'ın da hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Askeri araçların yanında bununan bakanlık servisindekiler saldırıda hafif şekilde yaralanırken, 32 yaşındaki Gülşen Yıldız kafatasına saplanan bilye ile hayatını kaybetti.


Gülşen Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Tarım TV'de 4 yıldır çalışıyordu. Yıldız'ın memleketi Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yas var. Acı haberi alan ailesinin yasa boğulduğu Yıldız'ın cenazesinin, Elbistan'da Yapılıpınar Mahallesi'nde toprağa verileceği öğrenildi.

Bakan Faruk Çelik açıklama yaptı

Gülşen Yıldız'ın ölümüyle ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de yazılı açıklama yaparak saldırıda tüm yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise şifa diledi. Çelik, saldırının ardından Yıldız'ın yaralı olarak ambulansla hastaneye kaldırıldığını ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını bildirdi. Çelik, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesinde 4 yıldır muhabir olarak görev yapan Yıldız'ın Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olduğunu kaydederek, açıklamasına şöyle devam etti:

"Ankara'nın merkezinde gerçekleştirilen bombalı saldırı, bakanlığımız Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığında muhabir olarak görev yapan 33 yaşındaki Yıldız'ı hayattan kopardı. Değerli çalışanımız Yıldız için bugün, çalıştığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesinde tören düzenlendi. Törende mesai arkadaşları Gülşen için dua ederek, gözyaşları döktü. Evladımızın cenazesi, törenin ardından memleketi Elbistan'a gönderildi. Vefatıyla hepimizi üzüntüye boğan Yıldız'a ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, başta aileleri olmak üzere yakınlarının acılarını yürekten paylaşıyorum. Mekanları cennet olsun."

Meryem Yılmaztürk Kara Kuvvetleri'nde 18 yıldır sivil memurdu

Saldırıda Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda 18 yıldır sivil memur olarak görev yapan bir çocuk annesi Meryem Yılmaztürk de yaşamını yitirdi. Cenaze için Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen ailesinin güçlükle ayakta durduğu görüldü. "Ciğerim yanıyor" diyerek gözyaşı döken anne İkbal Yılmaztürk'ü de askeri personel ile yakınları teselli etmeye çalıştı.

Ayşegül Pürnek de saldırıda yaşamını kaybetti

Ankara'daki terör saldırısı, Kayserili sivil memur Ayşegül Pürnek'i de hayattan kopardı. Genelkurmay Başkanlığında 5 yıldır memur olarak çalışan 32 yaşındaki Pürnek, terör saldırısına iş çıkışı bindiği askeri serviste yakalandı. Kızlarının ölüm haberini alan Kayseri'deki ailesi, yasa boğuldu. Anne Gülay Pürnek, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünde görevli psikolog ve yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılırken ailenin yaşadığı Kızılırmak Caddesi'ndeki apartmana Türk Bayrağı asıldı. 3 gün önce Ankara'daki kızını ziyaretten dönen Anne Pürnek, "Sen ölmeseydin de ben ölseydim keşke yavrum" diye ağıtlar yaktı.

Fuat-Gülay Pürnek çiftinin en büyük çocuğu olan Pürnek'in Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdiği, KPSS ile Genelkurmay Başkanlığındaki görevine atandığı öğrenildi. Yakınlarından alınan bilgiye göre, Ankara'da yalnız yaşayan Pürnek, müfettiş olmak için sınavlara hazırlanıyordu. Pürnek'in cenazesinin, yarın öğlen namazı sonrası Kayseri'de defnedileceği bildirildi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)