adscode
adscode

Asırlık ağaçlar 'kitap açtı'

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince düzenlenecek 8. Kocaeli Kitap Fuarı öncesinde kent merkezindeki asırlık çınar ağaçlarına asılan 2 bin kitap, vatandaşlar tarafından toplandı.

Asırlık ağaçlar 'kitap açtı'
Kültür Sanat
Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde 14-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuara vatandaşların dikkatini çekmek amacıyla itfaiye ekipleri, Hürriyet ve Cumhuriyet caddeleri arasındaki yürüyüş yolunda bulunan asırlık çınar ağaçlarına Türk ve dünya klasiklerinden oluşan kitaplar astı.

Ağaçların çevresinde bekleyen öğrenciler ve işe giden vatandaşlar tarafından 2 bin kitabın büyük kısmı yaklaşık bir dakika içerisinde ağaçlardan toplandı.

Etkinliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, cumartesi günü kapılarını açacak Türkiye'nin en büyük kitap fuarına dikkat çekmek amacıyla bu sene de "Ağaçlar kitap açtı" etkinliğini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu yıl sekizinci defa kapılarını açacak Kocaeli Kitap Fuarı'nda yerli ve yabancı 270 yazar, 500'ün üzerinde söyleşi ve panelde okurlarıyla buluşacak. 380 yayınevi, 48 sahaf, 60 sivil toplum kuruluşunun açacağı stantlarda 1 milyon kitap, okurlarını bekleyecek.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)