adscode
adscode

Asker Kaçağı ve Bakaya Olanlara da Bedelli İmkanı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bedelli askerlik imkanından asker kaçağı ve bakaya olanların da yararlanacağını açıkladı.

Asker Kaçağı ve Bakaya Olanlara da Bedelli İmkanı
Türkiye'den Haberler
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni sonrasında verilen resepsiyonda bedelli askerlikle ilgili soruları yanıtladı. Yılmaz bedelli askerlikten bakaya ve asker kaçaklarının da yararlanabileceğini söyledi. Yılmaz, HDP’nin “vicdani ret getirilsin” talebi içinse “Bununla ilgili düzenleme düşünmüyoruz” dedi.

Salı günü açıklandı

Başbakan Ahmet Davutoğlu Salı günkü grup toplantısında bedelli askerlikle ilgili kararı açıkladı. Buna göre 1987 ve öncesi doğanlar bedelli askerlik imkânından yararlanabilecek. Bu kapsama 611 bin 880 kişi giriyor. Bedelli askerlik yapmak isteyenler için taksit imkânı olmayacak. Uygulamadan yararlanacaklar askerlik yapmayacak. Başvurular 1 Ocak 2015’te başlayacak. Bedelli askerlik uygulamasının yasalaşması konusunda ise kesin bir takvim yok. Uygulamanın en kısa sürede Meclis’ten geçirilerek yasalaşması için çalışmalar başlatılacak.

Ordu profesyonel olacak

Davutoğlu, sözleşmeli er ve erbaş alımlarının kolaylaştırılacağını ve askerliği meslek edinmiş kişilerin orduda oranının artacağını söyledi:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bedelli askerlik tartışmaları gündeme geldiğinde, konuya mesafeli bir açıklama yapmıştı. Erdoğan, 18 Kasım’da Cezayir ziyaretinden önce gazetecilerin sorularını yanıtlarken şunları söylemişti:

“Artıları var, eksileri var. Böyle bir dönemin içindeyiz. Nedense birileri zaman zaman bu işi kaşıyor. Doğru bir yaklaşım tarzı değil. Burada TSK’nın kanaatini bir kenara koymak da mümkün değil. TSK’nın ihtiyacını da gözardı ederek değil, değerlendirerek karar verilir ve hükümet uygulamaya koyar. Şu ana kadar böyle bir kanaati ne hükümet verdi ne de TSK. Bana da kesin olarak yansıyan bir şey söz konusu değil. Ben de artı ve eksileri ilgili mercilerle değerlendirmek durumundayım. Sırtımızda ağır bir küfe var gerçekten.”

Kaynak: Al Jazeera 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)