adscode

Atanamayan Öğretmenin Dramı

Her gün yüzlerce atanamayan öğretmenlerimizden mail alıyoruz. İşte onlardan biri.

Atanamayan Öğretmenin Dramı
Özel Eğitim






"2005 yılı Mustafa Kemal Üniversitesi Resim-iş öğretmenliği mezunuyum. mezun olduğum yıl da dahil olmak üzere iptal edilen sınav da dahil olmak üzere 10 defa kpss sınavına girdim. 2 çocuk annesiyim. Son 5 yıldır eşimle kpss sınavına girmemi istemediğinden dolayı çok büyük sorunlar yaşadığım için gizli bir şekilde ders çalışıyorum. Hamile halimle gittim parklarda ders çalıştım. Bu yıl 68.801 puanla 527. sıradaydım. Bakanlığınızın adaletli kontenjan dağılımı açıklamalarından ötürü ilk defa bu yıl çok ümitlendim. Nitekim son iki yılın kontenjanlarına bakıldığında 600-800 arası alım gerçekleştiği için kesin gözüyle atamamın olacağını düşündüm. Fakat bu yıl görsel sanatlar-resim öğretmenliği kontenjanı 357 olarak açıklanınca 9 yıllık emeğimin boşa gideceği hususu beni çok derinden üzdü. 37 yaşıma girdim. memur olabilmem için son üç yılım kaldı. bundan sonra sınavlara girecek gücüm ve psikolojim kalmadı. Sayın yetkililer size sesleniyorum. Eğer benim yerimde sizin evladınız olsaydı ne düşünürdünüz. Ek atamalarda umarım bize de yeterli kontenjan ayrılır. Eğer görsel sanatlara ek atamada 170 kontenjan ayrılırsa atamam yapılacak. kontenjanların artırılması veya şubat ayında öğretmen ataması yapılmasını sizlerden talep ediyorum. Sınavların hayatını mahvetmiş ve yıpranmış biri olarak lütfen bu söylediklerimi dikkate alın."


"MÜZİK Öğretmenleri bu sene çok mağdur bırakıldı.Geçen sene 913 alım olurken bu sene büyük bir düşüş yaşadılar.Benim suçum bu sene mezun olmakmı? 4000'e yakın açığımız var okullarda.Ek atama ve şubatta 750 alım istiyoruz en az. Mağduruz!"

"Müzik öğretmeniyim 4000 açığımız var ve bize 192 kontenjan ayrıldı.Daha geçen sene 913 alım olmuşken bu sene böyle bir düşüşün olması haksızlıktır.Evlenecektim ve hayallerim yıkıldı.Barajın kalkmasını ve müzisyenlerin gönüllerinin alınmasını istiyoruz!"

"Müzik öğretmeniyim.29 yaşındayım ve evliyim.Yüksek lisansımı bitirdim şu anda hamileyim ve bilerek atama gününü hesaplayarak çocuk yapma kararını aldık eşimle.Tüm planım kontenjanların ve barajın açıklandığı gün suya düştü.60 barajı bir müzisyen için çok fazla.Bu sene kpss'ye hazırlanma fırsatı bulabildim.Geçen sene 913 alım olmuşken bu sene 192 atamanın olması bize haksızlıktır.4000 açığımız var ve biz bu sene mağdur bırakıldık.Ekatamada ve şubatta telafisinin yapılmasını istiyoruz.Saygılar."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)