adscode

Atanamayan Umutsuz Öğretmenler:'Bunun adı fedakarlık değil!'

Atanamayan Umutsuz Öğretmenler:'Bunun adı fedakarlık değil!'

Atanamayan Umutsuz Öğretmenler:'Bunun adı fedakarlık değil!'
Özel Eğitim

Eş durumu atamalarıyla ilgili her gün yüzlerce e-posta alıyoruz.
Atanamayan,atandıktan sonra ailesinden çoluğundan, çocuğundan ayrılmak zorunda kalıp mesleğini zor şartlarda yapmaya çalışan öğretmenler...
Onlar için de 'Fedakarlık bir yere kadar'...
Aile bütünlüğünü gözetmeyen,bu şartlarda kendilerinden icraat bekleyen yetkilelere seslerini duyurmak için çeşitli yollara başvuruyor, çözüm bekliyorlar.

Kavgaları, yanlış yürütülen eğitim politikaları ve atama krizini çözmek yerine halen alan dışı görevlendirmeler yapan sistemle.

Her biri ayrı bir hikaye...

Bu isyanın sesini kitlelere duyurmak da, bizim vazifemiz.

İşte öğretmenlerin acı dolu isyanı:

*****

BİZ SADECE AİLE BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜ KORUMAK İSTİYORUZ !!

ŞANLIURFAYA HAZİRAN ATAMASI İLE ATANIP 5 EYLÜLDE GÖREVE BAŞLADIM VE EŞİM KAYSERİDE GÖREV YAPIYOR ÖZÜR GURUBU ATAMALARDA 31 AĞUSTOS GÖZ ÖNÜNE ALINDIGI VE KHK İLE ŞUBAT ATAMASI KALDIRILDIĞI İÇİN ANCAK 2 YIL SONRA EŞİMİN YANINA DÖNEBİLECEĞİM. BU AİLE BÜTÜNLÜĞÜ İÇİN ÇOK UZUN BİR ZAMAN.KANUN GEREĞİ DEVLET AİLE BÜTÜNLÜĞÜNÜ KORUMAK ZORUNDADIR.HERKES EKMEĞİNİN PEŞİNE BİŞEYLERİ GÖZE ALIP GELİYOR YETERİNCE FEDAKARLIK YAPIYOR.HAZİRANDA ATAMA YAPIP 5 EYLÜLDE GÖREVE BAŞLATIP ÖZÜR ATAMASI İÇİN 31 AĞUSTOSU GÖZÖNÜNDE BULUNDURMAK ADALET Mİ? SÖZLEŞMELİLERİ KADROYA GEÇİRİP ZORUNLU HİZMETTEN MUAF TUTARKEN NİYE DOĞU VE GÜNEY DOĞUDAKİ ÖĞRENCİLERİ DÜŞÜNMEDİNİZ? ÜCRETLİ ÖĞRETMEN İLE EĞİTİMİ GÖTÜRMEYE ÇALIŞIRKEN ÖĞRENCİLERİ NİYE DÜŞÜNMÜYORSUNUZ  O ZAMAN ÖNCELİKLERİNİZ EĞİTİM DEĞİL OYDU DA ŞİMDİ Mİ ÖĞRENCİLER?PEKİ YA BİZ ÖĞRETMENLERİ NİYE HİÇ DÜŞÜNMÜYORSUNUZ? BİZ SADECE AİLE BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜ KORUMAK İSTİYORUZ İSTEDİĞİMİZ ÇOK BÜYÜK YA DA OLAĞANÜSTÜ BİR ŞEY DEĞİL !

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………

*****

EĞİTİM SİSTEMİNDEKİ BÜTÜN ÇARPIKLIKLARDAN ŞİKAYETÇİYİM. MİLLİ BİR EĞİTİM POLİTİKAMIZ YOK HER BAŞA GELEN KENDİ BAŞINA DÜZENLEMELER YAPIYOR.MİLLİ EĞİTİM ŞURALARINDA ALINAN KARARLAR DİKKATE ALINMIYOR.HER BAŞA GELEN DÜZELTECEĞİM DİYE DURUMU DAHADA İÇLER ACISI DURUMA SOKUYOR.YAPILAN İYİ ŞEYLER VARDIR AMA YAPILAN YANLIŞLAR DAHA ÇOK MALESEF.HERŞEYİN BAŞI EĞİTİM DİYORUZ AMA EĞİTİM SİSTEMİMİZ İÇLER ACISI DURUMDA.

BENİM GİBİ BİNLERCE ÖĞRETMEN ARKADAŞ ATAMA BEKLİYOR BUNLARDAN BAZILARI UZUN BİR SÜREDEN BERİ BEKLİYORLAR VE ASIL İŞLERİ OLAN EĞİTİM'İ YAPAMIYORLAR. ALAN DIŞI ATAMALAR YAPILIYOR MALESEF. ALAN DIŞI MEZUNLARDA DIŞARDA BEKLİYOR. OKULA UZAKTAN BAKIYOR VEYA ÜCRETLİ KÖLELİK YAPIYOR. HÜKÜMET EĞİTİMDEKİ İYİLEŞTİRMELERDEN BAHSEDİYOR BİLGİSAYAR SINIFLARINDAN BAHSEDİYOR AMA ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERİ GÖZ ARDI EDİYOR.ALAN DIŞI ATAMA İNTİHARDIR.BENİM ALANIMA REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK'A FELSEFE GRUBUNDAN ATAMA YAPILIYOR BEN İSE BOŞTAYIM.BU NE KADAR DOĞRUDUR VE ATANAN ARKADAŞ NE KADAR FAYDALI OLABİLİR.AMA KENDİ ALANINA ATANMIŞ OLSA OLDUKÇA GÜZEL ŞEYLER YAPACAĞINA EMİNİM.BİR AN ÖNCE EĞİTİM SİSTEMİNDEKİ EKSİLER GİDERİLMELİ ATAMA BEKLEYEN BİZLERİN OKULLA BULUŞMAMIZ SAĞLANMALIDIR.BÜTÜN SORUNLARIN BAŞINDA EĞİTİM SİSTEMİNDEKİ SORUNLAR GELMEKTEDİR.ÇÜNKÜ HERŞEY EĞİTİMLE BAŞLAR.ALAN DIŞI ATAMAYA HAYIR.ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLEREDE ACİLEN BİR ÇARE... ABBAS HOCAM YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………

*****

5 Eylül Atama-Eş Durumu

6 Temmuzda güney doğuda bir ilçeye atandım.2 aylık öğretmen 3 aylık evliyim.1 aylık evli iken eşimi bırakıp ondan 1600 km mesafe uzakta her şeye rağmen mesleğimi yapmaya çalışıyorum. Bizler 1,5yıl ayrılığı göze almışken şuanda şubat özrünün kaldırılmasından bahsediliyor. Mağduriyetimizin giderilmesi için, ya şubat özrü devam etsin ya da ağustos özrü bizleri de kapsayacak şekilde düzenlensin.

……………………………………………………………………………………………………………

*****

Milli Eğitim Bakanlığının KHK ile çıkarılan yeni teşkilat yasasına öyle bir cümle eklendi ki binlerce ailenin, on binlerce insanın umutlarını hayallerini yerle bir etti. Öğrencileri düşünelim derken kendi çocukları da öğrenci olan öğretmenlerin eşini çocuklarını boş verip eğitim öğretime devam etmeleri istendi. Bundan da verim beklenip acite edilerek bunun adına da fedakarlık denildi. Bu uygulamaya imza koyan, hazırlayan herkesin varsa ellerini vicdanlarına koyup, yapabiliyorlarsa empati kurarak kendilerini bizim yerimize koymalarını ve çocuklarından, eşinden annesinden babasından 3-4 ay değil yalnızca 2 ay ayrı kalsınlar. Eğer onlar bu fedakarlığı yapabilirlerse ben onların yaptığı fedakarlığın 10 katını yapmaya hazırım. Fazla vaktinizi almadan durumumu kısaca şöyle arz edip, çözümü konusunda yardımlarınızı istirham ediyorum.

Ben Ağustos 2007 de kadrolu Öğretmen olarak Şırnak iline atandım. Halen burada görev yapıyorum. Eşim 1 yıl önce Kütahya da işe başladı. Şu an 2 yaşında olan oğlumla birlikte 1 yıldır Kütahya da yaşıyor. Şubatta kavuşmayı dört gözle beklerken MEB 652 sayılı KHK ile Şubat özür grubu atamalarını kaldırarak ailemizi perişan etti. Eşim bunaldı. Ben ise Şırnak gibi yaşam şartlarının pek de kolay olmadığı bir yerde çocuk özlemiyle kahroluyorum. Bu psikolojiyle nasıl verimli olmam isteniyor anlamak mümkün değil.İnsaf bu nasıl vicdan. Nerede  Anayasanın ailenin bütünlüğünü koruyup gözeteceği ilkesi. Söz konusu KHK ile öğretmenlerin Ağustos ve Şubat olmak üzere 2 dönem halinde olan özür grubu atamaları yalnızca yaz tatillerinde yapılması hükme bağlanmıştır. Lütfen biraz empati kurun ve beni anlamaya çalışın. Ben 1 yıldır eşimden ayrı oğlumun başına bir şey gelirse ben ne yaparım düşüncesiyle geceleri uyuyamıyorum. Oğlum neredeyse babasını tanımıyor. Bu ayrılık çok daha zor ve katlanılmayacak bir hal almaya başladı. Bir yıl sabredelim, Şubatta son, inşallah kavuşacağız derken bu KHK ile şu an çökmüş durumdayız. Yapılan düzenleme beni oğlumdan ve eşimden toplamda yaklaşık 1.5 yıldan daha fazla ayrı bırakmaktadır. Bunun ne kadar zor bir durum olduğunu size anlatmama gerek yoktur sanırım. Lütfen bu düzenlemenin en azından bundan sonra atanacak olan öğretmenleri kapsayacak şekilde uygulanmasını sağlamak üzere desteklerinizi bizden esirgemeyin. Yoksa ben ve benim gibi daha birçok öğretmen ailesi bu yüce kurumun sarsıntısıyla dağılma noktasına gelecek. Hadi bir yıl eşinden ayrı kalmak bir nebze idare edilebilir. Ama bu kadar uzun süre ailelerin parçalanmış olması hiç kimsenin kabul edemeyeceği bir şey olsa gerek. Devletin anayasal görevleri arasında olan ailenin bütünlüğü maalesef bu kanunla ihlal edilmiştir. Özünde doğru bir uygulama olabilecekken bu haliyle binlerce ailenin mağduriyetine sebep olacaktır. Binlerce çocuğun psikolojisinin bozulmasına neden olacak, belki yüzlerce karı kocanın arasını bozacak ailelerin dağılmasına sebep olacaktır. Bu kanun yukarıda da belirttiğim gibi bir yılını doldurmuş hiç kimseyi mağdur etmeyecek ve bu tarihten sonra atanan öğretmenleri kapsayacak şekilde uygulanmalıdır. Sizden istirhamım bu konuyu gündemde tutarak ilgili mercilere ileterek mağduriyetimizi giderecek şekilde düzenleme yapılması hususunda destek olmanızdır. Duyarlı davranacağınızdan hiç şüphem yok. Toplumumuz açısından son derece büyük öneme sahip olan aile kurumunu zedeleyecek bu düzenlemenin değiştirilmesi konusunda desteğinizle bizlere güç katmanızı umut ediyorum. Saygılarımla.

……………………………………………………………………………………………………………

*****

Öncelikle merhaba Abbas bey. benim şikayetim çogunluk gibi eş durumundan kaynaklı. artık bizlerin sesini birilerinin duymasını istiyoruz. ne medyada ne sendikalardan bir ses cıkmakta. neden hiç kimse bizlere sahip çıkmıyor? ögretmenlik gibi kutsal bir meslegi neden yerden yere vurmak isteniyor anlamıs degilim. bizlerden eşimizden cocugumuzdan neden ayrı kalmamız isteniyor? önceki senelerde yılda 2 kez yapılan atamalar şimdi sadece agustos ayına cekilmeye calısılıyor.şimdi yakın zamanda ki örneklere bakalım gecen yıl sözleşmeli öğretmenlere aralık ayında bir sefer verilen eş durumu ataması aradan daha bir ay geçmesine rağmen tekrar verilmişti o zaman bu yer değiştirmeler neden kimsenin gözüne batmadı ?cevap ortada cünkü secimler yaklasmıstı.şimdi bizler isyan etmeyelimde ne yapalım? yıllarca okuduk calıstık atandık bu meslege ama artık tiksinmemek elde degil cok ugrasıyorlar yazık günah değil mi?...

Yıllardır eşinden evinden uzakta yaşamak zorunda bırakılan parçalanmak üzere olan aileleriz biz. Eş durumu gibi gerçek bir "ÖZÜR" grubunun atamaları nasıl olurda yılda bir kez yapılabilir? Milli Eğitim Bakanının da Aileden sorumlu bakanın da milletten ve çekilen sıkıntılardan zerre kadar haberi yok!!! Öğretmenini yıllarca eşlerinden çocuklarından ayrı tutup eğitimde kaliteyi sağlamak mı? Hangi vicdana ve mantığa sığar bu? Lütfen en yakın zamanda bu yanlıştan geri dönülsün ve Şubat ayında özür grubu atamaları yapılsın.

……………………………………………………………………

*****

 

SN Abbas bey, bu köşeye sorunlarımızı yazmamızı saglamanız cok guzel teşekkürler.

2011 kpss ye gırdık ogretmen alımı yok tv lerde umutsuz ev kadınları dızısı basladı bence bu dızı yerıne atanamayan çilekeş öğretmenler dizisini çeksinler tüm atanamayan öğretmenler yanlızca izlese reyting rekorları kıracagına eminim galiba sesimizi sadece cem davran duymuş ödülünü bizler adına alması çok güzel sınava girdim aylarca puan almaya ugrastım artık atanmak istiyorum

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)