adscode

Avrupa Koleji’nde PYP Sistemi Uygulanıyor

Avrupa Koleji Okullarında uygulanan Değerler Eğitimi Sistemi(PYP) sayesinde öğrenciler, dürüstlük, alçakgönüllülük, sevgi, saygı, barış ve sorumluluk gibi değerleri kazanıyor.

Avrupa Koleji’nde PYP Sistemi Uygulanıyor
Özel Eğitim


Sadece eğitim öğretim değil öğrencilerin kişisel gelişmelerine de büyük önem veren Avrupa Koleji’nde uygulanan Değerler Eğitimi Sistemi sayesinde öğrenciler çok önemli duyguları da kazanma fırsatı yakalıyor.
Uygulamanın PYP adlı bir sistem ile hayata geçirildiğini belirten yetkililer “PYP sistemi eğitim müfredatının içine öğrenci profilleri ve becerileri vurgulayarak, öğrencilere evrensel değerleri kazandırmayı hedeflemektedir.  Bu değerlerden bazıları; mutluluk, dürüstlük, alçakgönüllülük, işbirliği, özgürlük, sevgi, barış, saygı, sorumluluk, sadelik, hoşgörü, birliktir. Bu yıl ilk kez uygulanan çalışma Unicef’in Yaşayan Değerler Programı entegre edilerek oluşturuldu” dediler.
Program ile öğretmenlere sınıf içi etkinliklerde esneklik sağlanırken bu etkinliklere ailelerin de katılması planlanıyor.
AMAÇ İYİ İNSAN YETİŞTİRMEKAvrupa Koleji yetkilileri bu program ile ulaşmak istedikleri hedefleri şöyle sıraladı:-İyi karakterli bireyler yetiştirmek, temel değerleri pekiştirmek.            -Çocukların kendilerine ve topluma yararlı olacak sevgi, saygı, demokrasi, adalet, işbirliği, eşitlik, aile bağlılığı, bağımsızlık, barış, duyarlılık, iyimserlik, sorumluluk vb temel değerleri bilişsel ve sosyal-duygusal gelişimlerine uygun kazanmalarını sağlamak.            -Çocukların farklı değerlerin üzerinde düşünmelerine, düşüncelerini ifade etmelerine ve kazandıkları değerleri davranışa dönüştürmelerine fırsat tanımak.          - Çocukların karar verebilen, toplumda saygın bir yeri olan, kişisel gelişimlerini sağlayan bireyler olmalarını kolaylaştırmak; toplumla saygı, güven ve doğru bir amaçla bütünleşmelerini sağlamak.- Eğitimcilere farklı bir bakış açısı kazandırarak yeni eğitici uygulamalar yapmalarını ve programla ilgili okul aile işbirliğini sağlamaktır.

www.egitimajansi.com







Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)