adscode

AYÖP‘ten ÖSYM Önünde KPSS Eylemi

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP), son KPSS'de sorular çalındı iddiaları üzerine, Ankara'da bulunan ÖSYM binası önünde eylemdeydi.

AYÖP‘ten ÖSYM Önünde KPSS Eylemi
Haberler

Ankara’daki ÖSYM binası önünde yaklaşık bir saatlik oturma eylemi yapan AYÖP’lüler, 7 Temmuz 2012'de yapılan KPSS'nin iptal edilmesi ve sorumluların yargı önüne çıkarılmasını istedi. Yapılan basın açıklamasında, ÖSYM'nin sınav sorularını sızdırdığı, sınavın bir an önce iptalinin gerektiği; AKP’nin kurumlarına olan güvensizlik dile getirildi.

57 dakikalık oturma eylemi
ÖSYM Başkanı Ali Demir'i istifaya çağıran AYÖP’lüler, sınavın iptali için yargıya başvurduklarını söyledi. Açıklamanın ardından KPSS sınavı mizanseni yapan grup üyeleri, sınavda 57 sorunun sızdırıldığını iddia ederek 57 dakikalık oturma eylemi yaptı.

Televizyon kanallarında KPSS haberlerine yeteri kadar yer verilmediğini dile getiren ataması yapılmayan öğretmenler, tepki olarak ramazan pidesi yedi, daha sonra KPSS ile ilgili iddialara tepki amacıyla süngerle köpürttükleri sabuna kalem sapladılar, Ali Demir’in kendisini ve kurumunun yaptığı sınavı bir an önce temizlemesini istediler. Ayrıca, soruların çalındığını dile getiren AYÖP’lüler, sınav anını skeçle canlandırdı.

Oturma eylemi sırasında “Mollalar Değil Öğretmenler Atansın” dövizini taşıyan ataması yapılmayan bir öğretmen “Eğitimde SINIF TAVRI” oluşumu adına aşağıda yer verilen metni okudu:

“İkinci Cumhuriyetin kurucu partisi AKP, on yıllık iktidarı döneminde devlet kurumlarında kadrolaşma rekoru kırdı. Hatta bu kadrolaşmayı merkezi yapılan sınavlarda bile sürdürmeyi başarıyor. Polislik sınavı, TUS, Hakimlik Sınavı, Eğitim Kurumları Yöneticiliği Sınavları AKP’nin yandaşlarını devlet kadrolarına doldurmasına yarayan araçlara dönüşmüş durumda. Artık cemaatlerle bağı olmayan veya parayı verip soruları almayan kişilere devlet memuriyeti hayal oluyor.

Okullarda yüz binlerce öğretmen açığı varken, sadece 40 bin atama yapılması (Bu 40 binin 10 bini din kültürü dersi öğretmeni) ve bu atamaların merkezi bir sınavla yapılması; zaten öğretmenlik eğitimi almış kişilerin yıllarca atanabilmek için kurslara gitmek zorunda bırakılmaları; sınavda çok uzun, şaşırtmalı ve eğitim bilimleri alanında tartışmalı sorular sorulması... Tüm bunlar zaten AKP’ye tepki göstermek için yeterli nedenlerken bir de sınav sorularının birilerine önceden servis edilmesi… Bu durumun yıllardır sürüyor olması… Hırsızlık tüm açıklığıyla ortaya çıktığında bile sorumluların hesap vermemesi… “Bize güvenin, bunlar birkaç kötü niyetli kişinin işi” demeleri… Devam etmekte olan bir sınavın soruları internette gezerken “Adaylar soruları hafızalarında tutmuşlardır” demeleri… Sosyal paylaşım sitelerinde sınavdan günler önce para karşılığında insanların kampa alınıp çalıştırıldığına yönelik iddiaları görmezden gelmeleri… Google arama motoru analizlerinde 6 Temmuz tarihinde soruların cevaplarının aranma miktarının bir gün önceye göre çok artmış olduğu ortaya çıkınca “Saat farkı var. Bu bilgi doğru değildir” demeleri… Üstü kapalı bir şekilde sınavda görev alan öğretmenleri suçlamaları… Kendilerini aklamadan, kafalardaki soru işaretlerini gidermeden “Sınavı iptal etmeyeceğiz” demeleri… Cemaat bağı olmayan, dürüst bir şekilde sınava hazırlanan genç öğretmenlerin geleceğiyle bu şekilde oynamaları, çocuklarımızı okullarda öğretmensiz bırakmaları… Cemaatçilerin, hırsızlık yaparak atanan kişilerin öğretmen olmaları… Çocuklarımızın bu kişilerin elinde yetişmeleri…

*****

Tepki gösterme zamanı geldi de geçiyor bile!. Emekçi halkımıza, eğitim emekçilerine, yıllardır ataması yapılmayan öğretmen arkadaşlarımıza sesleniyoruz: Bu rezaleti durdurmak için harekete geçelim. Bulunduğumuz her alanda bu tabloyu değiştirmek için örgütlenelim, omuz omuza mücadele edelim, boyun eğmeyelim. Biz karşı koymazsak “bu düzen böyle gelmiş, böyle gidecek.” Biz karşı koyar, mücadelemizi hep birlikte yükseltirsek, sütten çıkmış ak kaşık olduğunu iddia eden Ali Demir istifa edecek. KPSS iptal edilecek. Öğretmen açığı kapatılacak”

Oturma eylemi sonrası kopya mağduru öğretmenler, slonganlar eşliğinde ÖSYM’nin önünden ayrıldı.

(soL - Haber Merkezi)

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)