adscode
adscode

Azeri öğrencilerden İzmir Üniversitesinin sağlık bölümlerine yoğun ilgi

Azerbaycan’da gerçekleştirilen uluslararası eğitim fuarında, Azeri öğrencilerin İzmir Üniversitesi’nin yeni açılan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun İlk ve Acil Yardım ile Fizyoterapi gibi bölümlerine…

Azeri öğrencilerden İzmir Üniversitesinin sağlık bölümlerine yoğun ilgi
Üniversite
Azerbaycan’da gerçekleştirilen uluslararası eğitim fuarında, İzmir Üniversitesi’nin eğitim ve sosyal imkânları hakkında bilgi alan Azeri öğrencilerin, üniversitede yeni açılan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun İlk ve Acil Yardım ile Fizyoterapi gibi bölümlerine olan ilgisi dikkat çekti.

Uluslararası öğrencilere yönelik çalışmalarını hız kesmeden sürdüren İzmir Üniversitesi, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen uluslararası eğitim fuarında tanıtıldı. Dünyanın dört bir yanından gelen yaklaşık 50 eğitim kurumunun yer aldığı fuara katılan Azeri öğrenciler, Uluslararası İlişkiler Ofis Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ülviyye Aydın, Uluslararası İlişkiler Ofisi Temsilcisi Aslı Saysen ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş’ten üniversite ile ilgili bilgi aldı. 

Azeri dilinin Türkçe ile benzerliği sebebiyle öğrencilerin, İngilizce eğitim verilen bölümlerin yanı sıra Türkçe bölümlere de rağbet gösterdiğini belirten Aslı Saysen, “Fuarda, İzmir Üniversitesi’nin tüm bölümleri ilgi gördü ancak özellikle yeni açılan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun İlk ve Acil Yardım ile Fizyoterapi bölümlerine başvuru yapılacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)