adscode
adscode

Baba-çocuk ilişkisini güçlendiren proje

Samsun’da bir anaokulunda uzun yıllardır idarecilik yapan Nurten Akkuş, “Baba Bana Masal Anlat” projesiyle çocuğu anaokulunda okuyan babalara eğitimler verdi.

Baba-çocuk ilişkisini güçlendiren proje
Eğitim
Güncelleme : 27-Nov-21 13:09

Nurten öğretmen, ilk başlarda sadece bir veliyle başladığı projeye daha sonra ilçede yaşayan onlarca babayı dahil etti ve onlara baba-çocuk ilişkisi konulu seminerler verdi.

 

Hikâye anlatıyorlar

Projeyle, çocuğu anaokulunda eğitim gören her baba belirli bir takvim çerçevesinde en az bir kere okula geliyor. Babalar çocuklara hem hikâyeler anlatıyor hem de birlikte bir müsamere sergiliyorlar. Türkiye çapında 20 farklı ilde de uygulanan proje kapsamında yüzlerce babaya eğitimler verildi. Sabancı Vakfı’nın “Fark Yaratanlar” programının yedinci sezonunun Fark Yaratanlarından biri olan Nurten öğretmen, “Babaların okul öncesi eğitime dahil olmadıklarını gördüm. Bunun için böyle bir projeyle bir akım başlatabileceğimi düşündüm” dedi. Projede sergilediği başarıyla uluslararası ödüller de alan Akkuş, 2019’da Dubai’de Küresel İlham Veren Öğretmen Ödülü’ne, Hindistan’da Küresel Öğretmen Ödülü’ne, 2020’de Türkiye’de Yılın Öğretmeni Ödülü’ne layık görüldü, bu yıl da İngiltere’de “İlham Veren Kadınlar” listesine girerek Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne aday gösterilen ilk Türk Kadın olma başarısını gösterdi.

 

Milliyet


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)