adscode

Bakan Avcı‘dan Flaş Açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Seviye Belirleme Sınavı'nın yerine daha denetimli bir sistem konulacağını açıklarken, dersanelerin kaldırılıp kaldırılmayacağıyla ilgili tartışmalara da son noktayı koydu.

Bakan Avcı‘dan Flaş Açıklamalar
Özel Eğitim

 

 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Ortaöğretim'den liseye geçiş sınavı olan SBS ve dersaneler üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Avcı, SBS'nin yerine getirilecek uygulamaya ilişkin çalışmaların devam ettiğini söyledi.

 


Öğrencilerle, öğretmenlerle, velilerle toplantılar düzenlediklerini ve bu toplantıların sonuncusunun da İstanbul'da gerçekleştirildiğini hatırlatan Avcı, "Bu toplantılarda hem geçmiş uygulamalarımızı hem de çözüm önerilerimizi konuşuyoruz" dedi.

 


SBS YERİNE DAHA DENETİMLİ BİR SİSTEM

 


"Öğrencilerin önündeki 4 yılı etkileyecek tek bir sınav koymama kararlılığımız sürüyor" diyen Avcı, "Öğrencilerimizin yıl içerisinde girdikleri belli sınavları daha denetimli yaparak, bunların liseye geçişte kullanılmasını istiyoruz. SBS'nin yerine yeni sınavlar icat etmiyoruz. Belli derslerden bazılarını Milli Eğitim Bakanlığının denetimi gözetimi ve değerlendirmesinde yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.


 


YASAL DÜZENLEME GEREK
 



Dersanelerle ilgili mesele yeni bir konu değil. Burada kapatmadan ziyade dönüştürmeden bahsetmek daha doğru olur. Dersanelerin özel okul olması için bakanlığımızca yürütülen çalışmalar var. Ocak ayından itibaren dersanelerin kayıt başvuruları başlıyor, biliyorsunuz. Benim o açıklamam ocak ayından sonra gerçekleşti. Ocakta kaydolan öğrencilerin eğitimi haziran sonuna kadar sürecek. Dersanelere kaydolan öğrenciler kurslarına başladılar ve şu an sürdürüyorlar.

 

Dönüştürme pozisyonu için yasal düzenleme gerekiyor. O ancak Meclis açıldığında yapılabilir. Milli Eğitim Bakanlığı olarak tek başımıza yapabileceğimiz bir düzenleme değil. Sektör temsilcileri bizden özel okula dönüştürmek için süre tanıyın demişti. Bunun üzerinden 3 yıl geçti. Gelecek seneyi de hesaba katarsak 4 yılı bulan bir süreçten bahsediyoruz. Zaten bazı kurumlar bu dönüşümü gerçekleştirdi. Ayrıca arsa gibi teşvikler de öngörüyoruz.

 


DERSANE ÖĞRETMENLERİ MİLLİ EĞİTİMİ SİSTEMİNE ENTEGRE OLACAK

Çalışanların Milli Eğitim sistemine entegre edebilmek için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ne veliyi, ne çalışanları mağdur edecek şekilde meseleyi çözmeye çalışıyoruz.

 




BAŞÖRTÜSÜ SERBEST

 


28 Şubat sürecinde mağdur olan öğretmenlerimiz tekrar göreve başlayabilecek. Sayıları henüz net değil. Herhangi bir şekilde o dönemde haksızlık sonucu görevinden ayrıldığını düşünen herkes başvurabilecek. Torba kanun mağdur olan öğretmenlerimizin dönmesi için altyapı oluşturdu.

 

*****

 

 



LİSE KAYITLARINDA KONTENJANLAR


Kamuoyunda şöyle bir algı oluşturuluyor o yanlış: Herkesin birinci önceliği Anadolu lisesi. Ama bunu yapamayan öğrenciler zorunlu olarak meslek liseleri veya imam hatiplere gidecekler. Böyle bir şey yok. Bütün öğrencilerin birinci önceliği Anadolu liseleri değil. Meslek liseleri ve imam hatipler Anadolu liseleri kazanılamadığı için gidilen okullar değil.

 



"HALKTAN İMAM HATİP TALEBİ VAR"


Pek öğrenci ve aile için meslek liseleri ve imam hatipleri birinci tercih. Halktan ciddi bir imam hatip talebi var. Özellikle kız imam hatip okulları için bir talep var. Açık lise için de toplumdan bir talep var. Bazı aileler ancak böyle bir düzenleme içinde çocukların ı okula göndermeye razı oluyorlar.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)