adscode
adscode

Bakanlıktan iş sağlığı ve güvenliği için kısa film yarışması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından mayıs ayında yapılacak 8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı kapsamında kısa film yarışması düzenlendi.

Bakanlıktan iş sağlığı ve güvenliği için kısa film yarışması
Türkiye'den Haberler
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, konferansın bu yılki ana temasının "Sürdürülebilir İş Sağlığı ve Güvenliği" olarak belirlendiği ifade edilerek, etkinlik nedeniyle aynı temayla düzenlenecek kısa film yarışması için başvuruların başladığı bildirildi.

Başvuruların 20 Nisan'a kadar yapılabileceği yarışmanın jürisinde Prof. Dr. Nezih Orhon, Prof. Dr. Aytekin Can, oyuncu İpek Tuzcuoğlu, yapımcı Oğuz Peri, yönetmen Ebru Çakırkaya Sarıcan, görüntü yönetmeni Mazlum Demirbağ ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Daire Başkanı Ergün Can'ın yer aldığı kaydedildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Sürdürülebilir İş Sağlığı ve Güvenliği Kısa Film Yarışması Düzenleme Kurulu Başkanı Serhat Ayrım, iş kazaları, meslek hastalıklarının etkilerini ve alınması gereken önlemleri, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili örnek uygulamaları en iyi şekilde beyaz perdeye aktarmakta iddialı olan herkesi yarışmaya katılmaya davet etti.

İş sağlığı ve güvenliğini sağlamanın tüm ülkelerin ve her sektörün ortak hedefi olduğunu belirten Ayrım, "Kısa filmler de halkın sesi olması, kültür oluşturulması açısından büyük önem taşıyor" değerlendirmesinde bulundu. 

- Konferans 8-11 Mayıs'ta

Ulusal ve uluslararası düzeyde yaklaşık 5 bin kişinin katılması beklenen, 8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı, 8-11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Konferansta iş sağlığı ve güvenliği alanında sektörel yaklaşımlardan meslek hastalıklarına, iş kazalarının nedenlerinden yasal düzenlemelere kadar 36 farklı konu tartışılacak.

Konferans kapsamında eğitim kursları ve iş sağlığı ve güvenliği alanında iyi uygulamaların yerinde görüleceği teknik turlar da düzenlenecek. Etkinlik çerçevesinde İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı da organize edilecek. 

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)