adscode
adscode

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Rektör: Prof. Dr. Kerim Özdemir    

Kuruluş tarihi: 1992

Bulunduğu il: Balıkesir

Akademik birimleri: Fen-Edebiyat, Mühendislik, Mimarlık,  Necatibey Eğitim, Tıp, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler, Veteriner, İlahiyat, Turizm olmak üzere 10 fakültesi, 4 enstitüsü, 5 yüksekokulu, 13 MYO’su var. 

Öğrenci sayısı: 14.507 ön lisans, 20.101 lisans, 2.659 lisansüstü olmak üzere 37.267 öğrencisi var. Ayrıca 776 yabancı uyruklu öğrencisi bulunuyor.

Akademik personel sayısı: 121 profesör, 99 doçent, 253 yardımcı doçent, 169 öğretim görevlisi, 60 okutman, 264 araştırma görevlisi, 33 uzman olmak üzere 999 akademik personeli var. 

Burs olanakları: Balıkesir Üniversitesi Vakfı tarafından maddi desteğe ihtiyacı olanlara burs verilmekte. İhtiyacı olanlara üniversite yemekhanelerinde yemek bursu da verilmekte.

Yurt olanakları: Balıkesir Üniversitesi öğrencilerine şehir merkezinde ve Çağış Yerleşkesi’nde KYK’ya ait yurt bulunmakta. Çağış Yerleşkesinde Özel Öğrenci Yaşam Merkezi de var. BAÜ Vakfı Özel Öğrenci Yurdu ile Balıkesir’de özel öğrenci yurtları, kiralık evler ile ilçelerdeki öğrencilere yönelik KYK yurtları ve özel yurtlar faaliyet göstermekte.

Öğrenci kulübü sayısı: 71 öğrenci topluluğu var.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Balıkesir Üniversitesi, öğrencilerin eğitim gördükleri alanlarda teorik ve pratik bilgiyle donanmalarının yanında sosyal, kültürel ve sportif anlamda gelişmelerine de olanak tanımakta. Balıkesir Üniversitesi, Marmara ve Ege Bölgeleri arasında yer alan; tarihi, kültürel, ekonomik ve turistik özellikleriyle öne çıkan ayrıcalıklı konumu, kökleri geçmişe dayanan, alanlarında saygın kurumları ve donanımlı akademik kadrosuyla da çekim merkezi özelliğinde. Balıkesir Üniversitesi, Türkiye’nin en büyük kampüs alanlarından birisine sahip. 

 

İletişim bilgileri: www.balikesir.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)