adscode
adscode

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Rektör: Prof. Dr. Süleyman Özdemir

Kuruluş tarihi: 2015

Bulunduğu il: Balıkesir

Akademik Birimleri: İktisadi ve İdari Bilimler, Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler, Ziraat, Denizcilik, Sağlık Bilimleri olmak üzere 5 fakülte, 4 enstitüsü, Yabancı Diller Yüksekokulu, 4 MYO’su var. 

Öğrenci Sayısı: 3.650 ön lisans, 6.068 lisans, 159 lisansüstü olmak üzere toplam 9.877 öğrencisi var. 

Akademik Personel Sayısı: 11 profesör, 14 doçent, 50 yardımcı doçent, 35 öğretim görevlisi, 17 okutman, 57 araştırma görevlisi ve 4 uzman olmak üzere toplam 188 akademik personeli var. 

Burs olanakları: 60 öğrenci yarı zamanlı olarak üniversitenin çeşitli birimlerinde çalışıyor. 

Yurt olanakları: Bandırma’da yurt kapasitesi 4.000 civarında olup KYK’ya bağlı üç yurt bulunmakta. KYK yurtlarının kız öğrenciler için 1.324, erkek öğrenciler için 452 kapasitesi var.

Öğrenci kulübü sayısı: 29 öğrenci topluluğu var.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: 24 üniversite ile Erasmus, 70 üniversite ile Farabi, 13 üniversite ile de Mevlana programı kapsamında anlaşmaları mevcut.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

* Türkiye’nin en genç üniversitelerinden biridir ancak Balıkesir Üniversitesi’nden devralınan eğitim-öğretim kurumları itibariyle 24 yıllık köklü bir geçmişe sahip. 

* 2017’nin ilk çeyreğinde düzenlenen “Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Merkez Yerleşke Kentsel Tasarım Yarışması” ile üniversite, 22 yıl aradan sonra yerleşke alanının bütüncül bir yaklaşımla, ulusal düzeyde bir kentsel tasarım yarışması ile planlama ve tasarımını projelendirildiği ilk üniversite olmuştur. Yerleşke projesinin ilk etabı, önümüzdeki yıldan itibaren hizmet vermeye başlayacak. 

* Üniversitemizde, İngilizce eğitimi almak isteyen öğrenciler için lisans düzeyindeki bütün bölümlerde isteğe bağlı İngilizce hazırlık eğitimi verilmekte.

* Gerekli şartları taşıyan öğrenciler için çift anadal eğitim olanağı da bulunmakta.  

* Bandırma, İstanbul, İzmir, Bursa, Balıkesir, Çanakkale gibi büyük şehirlere 1 ile 2,5 saat uzaklıkta yer almakta. Önemli büyük şehirlere yakınlığı ve geniş ulaşım imkânları Bandırma’yı bölgesinde etkileşime açık bir yaşam alanına dönüştürmekte. Gelişmiş bir sanayi bölgesinde yer alan bölgede işsizlik oranları çok düşük. Üniversite eğitimi sırasında staj yapmak isteyenlere ve Bandırma’da kalmak isteyen öğrencilere bölge önemli iş imkânları sunmakta.

* Giderek zenginleşen kütüphanesi, 2 bilgisayar laboratuvarı ve kampüsün her noktasından rahatlıkla erişilebilen internet ağıyla öğrencilere bilgiye istedikleri an erişme imkânı sağlamakta.

* “Geleceğe Açılan Köprü” ilkesiyle yarınımız olan gençlerimizi, birlikte insanlığa değer katan bir gelecek inşa etmek için üniversitemize davet ediyoruz. 

İletişim bilgisi: http://bandirma.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)