adscode

Barış İçin Bilim Uluslararası Konferansı İstanbul'da Başlıyor

Barış İçin Bilim Uluslararası Konferansı 3 – 4 Ekim 2012 İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak.

Barış İçin Bilim Uluslararası Konferansı İstanbul'da Başlıyor
Etkinlikler
İtalyan Umberto Veronesi Vakfı tarafından 2009’da hayata geçirilen Barış İçin Bilim Uluslararası Konferansı, vakfın Türkiye temsilcisi Dida Kaymaz’ın girişimi ve Başkanı olduğu Kansersiz Yaşam Derneği’nin işbirliğiyle, 3 – 4 Ekim 2012 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek. 
Konferansın açılışı, Kansersiz Yaşam Derneği Başkanı ve Umberto Veronesi Vakfı Türkiye Temsilcisi Dida Kaymaz, Barış İçin Bilim Başkanı Umberto Veronesi, TC Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Sayın Emine Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.  
İtalya dışında ilk kez İstanbul’da gerçekleştirilecek konferans, TC Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca destekleniyor. 
İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek konferansta, “Su ve Gıda Erişimi”, “Hastalıkların Önlenmesi ve Bakımı”, “Ayrımcılık”, “Bilim ve Sivil Haklar”, “Barış için Sanat”, “Barış için Bilim ve Medya”, “İçsel Barış” ve “Terörizm” başlıklı paneller düzenlenecek. 
Panellerde AB Bakanı Egemen Bağış, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in yanı sıra Nobel ödüllü Shirin Ebadi, UNDP Demokratik Yönetişim Program Yöneticisi Leyla Şen, İtalyan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Emma Bonino, Nobel ödüllü bilim insanı Ada E. Yonath,  Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Yavuz Kocaömer gibi birçok fikir öncüsü söz alacak. 
Konjonktürel gelişmelerin tersini dikte ettiği bir ortamda, dünya barışının, sosyal ve pozitif bilimler ışığında ele alınacağı ve detaylı programına http://www.scienceforpeaceistanbul.org/?page=program linkinden ulaşabilirsiniz.
Barış İçin Bilim Uluslararası Konferansı Açılış Toplantısı
Tarih: 3 Ekim 2012 Çarşamba
Saat: 09:00
Yer: İstanbul Haliç Kongre Merkezi



www.egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)