adscode

BBC: 'Türkiye'de yüzlerce öğrenci tutuklu yargılanıyor'

Türkiye’de en çok tutuklama yapılan kesimlerden birinin üniversite öğrencileri olduğu belirtiliyor. BBC, Türkiye’de yüzlerce öğrencinin tutuklu yargılandığına dikkat çekti.

BBC: 'Türkiye'de yüzlerce öğrenci tutuklu yargılanıyor'
Haberler

İngiliz yayın kuruluşu BBC,  Türkiye’de tutuklu öğrencilere ilişkin geniş haberinde “Türkiye’nin gündeminde sıkça yer bulan Ergenekon ve KCK davaları, belki de bir isim altında anıldığı için sıkça tartışmaların konusu oluyor. Ancak tek bir operasyonla, tek bir çatı altında tutulmasa da, ülkenin en çok tutuklama yapılan kesimlerinden biri de üniversite öğrencileri” dedi. 
Bu çerçeve yargılanan öğrencilere ilişkin çeşitli örnekler veren BBC, Kasım ayının sonunda Middle East Studies Association of North America (MESA) "Akademik Özgürlük Ödülü" alan Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi’nin (TÖDİ) verdiği rakamlarına göre, 800’ün üzerinde üniversite öğrencisinin tutuklu olarak yargılandığını belirtti.  Adalet Bakanlığı’nın ise Ağustos ayında TÖDİ’nin raporunda verdiği rakamların gerçeği yansıtmadığını bildirdiğine dikkat çeken BBC, Bakanlık açıklamasında, “Cezaevlerinde kaydı bulunan ve eğitim bilgileri doğru olan 275 kişinin tutuklu olduğu görülmüştür” denildiğini kaydetti.

milliyet-  haberin devamını okumak için tıklayın








Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)