adscode

BEÇ-SEN: Sözleşmeli öğretmenlik artık kaldırılmalı!

Bağımsız Eğitim Çalışanları Sendikası (BEÇ-SEN) Genel Başkanı Ferhat Şahin, sözleşmeli öğretmenliğin "kangren" olmaya devam ettiğini ifade ederek, iktidarın 12 Haziran seçimlerinden önce, sözleşmeli öğretmenlere…

BEÇ-SEN: Sözleşmeli öğretmenlik artık  kaldırılmalı!
Özel Eğitim

 

BEÇ-SEN Başkanı Şahin yaptığı açıklamada, 2 yıldan bu yana Milli Eğitim Bakanı'nın ve üst düzey bürokratlarının yapmış oldukları açıklamaların hayata geçmediğini, verilen sözlerin tutulmadığını belirtti. Bu durumun sözleşmeli öğretmenler arasında büyük bir hayal kırıklığı yarattığını söyleyen Şahin, sayıları 70 bine varan sözleşmeli öğretmenlerin, güvencelerde ve haklarda mahrumiyetin "ızdırabıyla" yaşamakta olduklarını savundu. Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçmesi halinde sözleşmelerini her yıl ocak ayında yenilemekten kurtulacağını, geleceklerini görebileceğini, gönül rahatlığı ile aile kurabileceğini ifade eden Şahin, "Sözleşmeli öğretmemenin il içi ve il dışı tayin hakkına kavuşacak. Ek dersinden yapılan, SSK kesintisinden kurtulacak. Maaşını her ayın 15'inde kesintisiz alacak. İdareci veya müfettiş olabilme yolu açılacak. Askerlik yükümlülüklerini MEB emrinde öğretmen olarak yerine getirecek kısaca ben memurum diyecek, 657 sayılı Kanun'la verilmiş haklara kavuşacaktır" dedi.

 

Şahin, sözleşmeli öğretmen sorununun çözülmesi için Hükümet'in Meclisten aldığı Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisini kullanarak kamu personel reformunu bir an önce gerçekleştirip 4/B ve 4/C kapsamında istihdama son vermesini ve bu şekilde sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmelerini istedi.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)