adscode
adscode

Bill Gates’den Çok Özel Mesaj!

Bugüne kadar Microsoft çalışanlarına binlerce mail atan Bill Gates’in bu mesajı içlerinde en özeli.

Bill Gates’den Çok Özel Mesaj!
Bilim Teknoloji
40 sene önce 4 Nisan tarihinde Paul Allen ve Bill Gates tarafından kurulan Microsoft, dünyada bir devrim yaratmayı başaran ilk firma olmuştu.

40 sene önce 4 Nisan’da Paul Allen ve Bill Gates tarafından kuruldu. Micro-Soft adı, Allen tarafından microprocessor ve software kelimelerinin bir birleşimi olarak öne sürülmüş ve kabul edilmişti. Aradan geçen 40 sene içerisinde teknoloji devi yıllık 80 milyar dolar gelire sahip bir firmaya dönüştü. İşletim sistemi alanında PC marketinin yüzde 90’ını kontrol eden şirket sayesinde Paul Allen ve Bill Gates hem zengin hem meşhur olmayı başarmıştı. Hatta Bill Gates dünyanın en zengin insanı haline gelmeyi bile başarmıştı.

Bill Gates, Microsoft’un kuruluşunun 40. yıldönümünü kutlamak için 3 Nisan tarihinde firma çalışanlarına bir e-posta gönderdi. Bu e-posta Amit Roy Choudhary tarafından yayınlandı. İşte Gates tarafından yazılan o özel mesa;

“Yarın özel bir gün: Microsoft’un 40. Yıldönümü.

Başlarda, Paul Allen ve ben, her evde ve her masada bir bilgisayar amacını belirlemiştik. Bu, cesur bir düşünceydi ve pek çok fazla insan, bunun mümkün olduğunu hayal ettiğimiz için aklımızı kaybettiğimizi düşünmekteydi. O zamandan bu yana programlamanın ne kadar ilerlediğini düşünmek inanılması çok güç bir şey ve Microsoft‘un bu devrimdeki rolünden hepimiz gurur duyabiliriz.

Şayet gün içerisinde , Microsoft‘un geçmişinden ziyade geleceğini daha çok fazla düşünüyorum. İnanıyorum ki, önümüzdeki 10 sene içerisinde, programlama şimdiye kadarkinden daha hızlı bir şekilde gelişecek. Şimdiden çok fazla platformlu bir dünyada yaşamakdayız ve programlama, daha da yaygın bir hal alacak. Bilgisayar ve robotların görebilecekleri, hareket edebilecekleri ve doğal bir şekilde etkileşimde bulunabilecekleri bir noktaya yaklaşıyoruz, pek çok fazla yeni tatbikat alanı açılacak ve vatandaşlar daha da güçlenecekler.

Satya’nın liderliğinde Microsoft, bu gelişimlerin liderliğini yapmak için her zamankinden daha iyi bir konumda yer alıyor . Zor olumsuzlukları çözmek için kaynaklarımız var. Modern programlamanın her yüzünde yer alıyoruz ve endüstri içerisinde araştırmaya en derin bağlılığa sahibiz. Satya’nın teknik danışmanı olan rolüm ile, ürün ön izlemelerine girme hakkına kavuşuyorum ve gördüğüm vizyon ve yetenekten etkileniyorum. Cortana, Skype Translator ve HoloLens gibi ürünlerle netice daha da belli oluyor – ve bunlar yolda olan yeniliklerden sadece bir kaçı.

Önümüzdeki yıllarda, Microsoft‘un dünya çevresinde daha çok insana ve organizasyona ulaşma imkanı yer alıyor . Teknoloji, halen pek çok fazla insanın ulaşamayacağı bir konumda çünkü karmaşık veya pahalı olabiliyor ya da insanların erişebileceği noktalarda bulunmayabiliyor. Bu yüzden teknolojinin gücünü herkese ulaştırmak, vatandaşı birbirlerine bağlamak ve PC’lerin sunduklarını tüm ürünlere taşıyarak kişisel bilgisayarları herkese arz etmek için ne yapabileceğinizi düşüneceğinizi umut ediyorum .

İlk 40 yılımızda birlikte pek çok fazla şeyi başardık ve sayısız iş ve insanın tam potansiyellerine ulaşmalarını sağladık. Şayet şu anda en mühim olan şey, şimdiden akabinde ne yapacağımız. Şu anda ve gelecek yıllarda Microsoft‘un olağanüstü bir firma olmasına yardım etmeye devam edeceğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)