adscode
adscode

Boğaziçili gençlerin yaptırdığı okul 17 Ekim'de açılıyor!

Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü (BÜYAP) çatısı altında gerçekleştirilen İlkokulumuz projesi kapsamında Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Yazıbeydili köyüne yapılan okul 17 Ekim'de açılıyor.

Boğaziçili gençlerin yaptırdığı okul 17 Ekim'de açılıyor!
Eğitim
Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü 1987 yılında kurulduğundan bugüne çalışmalarına devam etmektedir. İlkokulumuz ismindeki sosyal sorumluluk projesi ülke genelinde eğitimin zor koşullar altında yapıldığı bölgelere yeni okullar inşa etmeyi ve bu okulların etkin kullanılmasını amaçlar.  Bu proje sayesinde üniversite öğrencilerine sosyal sorumluluk bilinci kazandırılır ve eşit eğitim imkanlarının yaratılmasına destek olunur.

Bugüne kadar 2010 yılında Düzce’nin Akçakoca ilçesinin Balatlı köyünde bir ilköğretim ek binası ve öğretmen lojmanı başta olmak üzere, 2011 senesinde Ağrı’nın Tezeren köyünde dokuz derslikli ve yemekhanesi olan bir orta okul yapıldı. 
Son okul projenin hazırlıkları, 1 Haziran 2015 tarihinde Adıyaman’ın Besni ilçesinin Yazıbeydilli Köyü’nde başladı. Seçilen köyde okul olarak hizmet verilen bina çürük raporu verilerek kapatılmıştı. Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü öğrencileri valilikle görüşmelere başladı. Uygun arazinin ve projenin belirlenmesiyle okulun yapımına başlandı. Sponsorların desteği ile finansmanı desteklenen okulun yapımı bir sene sürdü. 55-60 öğrenciye eğitim verecek Şehit Hasan Gülten İlkokulu’nun açılışı 17 Ekim 2016 tarihinde yapılacak. Bir şenlik havasında geçecek, öğrencilerin okullarıyla kavuşacağı açılış kutlaması için hazırlıklar devam ediyor. 

Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü’ndeki öğrenciler bir sosyal sorumluluk projesini daha tamamlamanın motivasyonuyla yeni İlkokulumuz projelerine başlamak için can atıyorlar. Yazıbeydilli Köyü’ndeki öğrencilere ufak bir gecikmeyle başlayan eğitim öğretim hayatlarında başarılar dileriz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)