adscode

Zirvedeki üniversitelere gurur dolu yolculuk!

Diyarbakır’dan Manisa’ya 285 lise öğrencisi, zorlu kabul süreçlerini aşarak Harvard, Oxford, Stanford, Berkeley gibi dünyanın en prestijli üniversitelerinde okumaya hak kazandı.

Zirvedeki üniversitelere gurur dolu yolculuk!
Yurtdışı Eğitim

ABD ve Avrupa’daki gözde üniversiteler, iyi bir lise eğitimi alan, ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren, sosyal sorumluluk projelerine imza atan öğrencileri kabul ediyor. Bu imkâna kavuşan öğrenciler arasında Bahçeşehir Koleji’nin farklı şehirlerdeki 40 kampüsünde okuyan 285 öğrenci de yer alıyor. Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker, dünya sıralamalarında ilk sıralarda bulunan üniversitelerden toplam 945 kabul alan öğrencilerle başarı hikâyelerini, gelecek hedeflerini konuştu.

 

 
Resim

Yasemin Arık; Yale, Columbia, Cornell gibi üniversitelerden de kabul aldı ancak tercihi Oxford Bilgisayar Bilimi...

 
 
Resim

Yasemin Arık,  40 öğrencinin kabul edildiği bölümde okumaya hak kazanan iki kız öğrenciden biri. Yapay zekâ ve veri bilimi alanında ilerlemeyi planladığını söyleyen Yasemin, akademik başarısının yanı sıra lisanslı voleybol oynuyor, piyano çalıyor ve robotikle ilgileniyor. Diyarbakır’da okuyan Yaren Yurt, Harvard’dan; Gülbin Atlı ise Stanford’dan tam burslu kabul aldı. Lisede birlikte çok sayıda projeye imza atan, dereceler kazanan iki arkadaş şimdi Amerika’ya gitmek için gün sayıyor.

 
Resim

6 Şubat depremini yaşayan ve yakınlarını kaybeden Yaren, üniversiteye hazırlanırken bir yandan da şehrindeki yaraları sarabilmek için çalıştı; 600 saatten fazla gönüllülük yaptı. “Harvard’da nörobilim ve yazılım mühendisliğini birlikte okumak istiyorum” diyen Yaren, hedeflerini şöyle anlattı: “Doktoraya devam edip sonrasında ülkeme dönmeyi planlıyorum. Hedefim çip teknolojileri ve beyin frekansları görüntüleme alanlarında başarılı çalışmalar yapabilmek.”Gülbin Atlı ise “Birbirimize destek çıkarak beraber çalıştık. Stanford’da uçak mühendisliği okumayı düşünüyorum. Büyük bir gurur ve heyecan var” dedi. Oxford’a kabul edilen öğrencilerden biri de Manisalı Ege Havlucu. Ege “Ekonomi ve yönetim okuyacağım. İleride insanlığa yararlı girişimlerde bulunmak istiyorum” diye konuştu.

 
 
Resim

'Kıvılcım olarak gidip alev olarak döneceğim'

Ömer Ceyhun Öztürk: University College London ile Brown arasından seçim yapacağım. Elektrik elektronik mühendisliği okuyacağım. Yüksek lisanstan sonra sektör tecrübesi kazanıp insansız hava araçları ve otomobiller üzerine start-up kurmayı planlıyorum. Bunu Türkiye’ye taşımayı düşünüyorum.

Elanu Karakuş: Stanford’ı tercih etmemde, Silikon Vadisi’nin sunduğu fırsatlar ve öğrenci kültürünün büyük etkisi var.

Demir Sonar: Stanford Üniversitesi’nde eğitim görmek için son derece heyecanlıyım. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi kıvılcım olarak gidip ülkeme alev olarak geri döneceğim.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)