adscode
adscode

Boşverin, meme kanserini yenin

​Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nda 'Meme Sağlığı ve Hastalıkları' konulu bir konferans veren Op. Dr. Cüneyt Tuğrul, hastalıkta başlıca sebebinin stres olduğuna dikkat çekerek, konferansı ilgiyle izleyen…

Boşverin, meme kanserini yenin
Sağlık
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nda 'Meme Sağlığı ve Hastalıkları' konulu bir konferans veren Op. Dr. Cüneyt Tuğrul, hastalıkta başlıca sebebinin stres olduğuna dikkat çekerek, konferansı ilgiyle izleyen kadınlara stres kontrolünün önemini anlattı.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın Kadınlar Birliği tarafından organize edilen 'Meme Sağlığı ve Hastalıkları' konferansı, Ege Bölgesi Sanayi Odası Kadınlar Birliği'nin de katılımıyla TSO'nun Sardes Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Yağmurlu havaya rağmen konferansı izlemeye gelen İzmirli ve Salihlili kadınlar, bu alanda büyük tecrübe sahibi olan Op. Dr. Cüneyt Tuğrul'un anlattıklarını can kulağıyla dinledi ve doktoru soru yağmuruna tuttu.

Dr. Cengiz Tuğrul Sağlık Polikliniği Meme Hastalıkları Birimi'nden Op. Dr. Cüneyt Tuğrul, meme kanserinin görülme sıklığının giderek arttığına dikkat çekerek başladığı konuşmasında, günümüzde 7 kişiden 1'inde görülme sıklığına ulaşan meme kanserinin ülke ekonomisine de büyük yük getirdiğine dikkat çekti. Stresin, meme kanserinin en büyük tetikleyicisi olduğu görüşünü savunan Tuğrul, şu bilgileri verdi:

"Stres, hormonal hastalıklar vücuttaki enfeksiyonu tetikler. Kadınlar memelerini kontrol etmeyi öğrenmelidir. Elinizle bir kütle hissettiğiniz an, zaman geçirmeden doktora gidin. Çok gelişmiş olan ultrason, MR cihazları bile göremeyebilir. Siz daha iyi hissedersiniz. Sakın ihmal etmeyin. Erken evrede yakalamak tedavinin başarısı açısından çok önemlidir."

Kadınların aşırı mükemmeliyetçi olma gibi huylarını terk etmelerini, daha rahat ve bencil olmalarını, bazı şeylere boş vermelerini de öneren Tuğrul, "Çocukları da strese sokmayın! Meme kanseri son yıllarda 20'li yaşlara kadar indi" diye uyardı.

Vücudun uykuda rehabilite olduğunu ve uykunun öneminin kavranması gerektiğini vurgulayan Dr. Tuğrul, risk faktörleri konusunda bilgiler verdikten sonra, beslenmede beyaz et, kırmızı et, balık, bakliyat ve sebzelerin dengeli bir şekilde öğünlere dağıtılmasını önerdi. Tuğrul, greyfurt, nar, kırmızı üzüm çekirdeği, soya proteini, ekşi maya, karnabahar gibi gıdaların bolca tüketilmesini de tavsiye etti.

Konferansı Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, TSO Meclis Başkanı Süleyman Oral, Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı Kadınlar Birliği Başkanı İhsan Özduran ve yönetimi, Salihli TSO Kadınlar Birliği Koordinatörü Benay Oral ve meclis üyeleri ile Salihlili kadınlar ilgiyle takip etti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)