adscode

‘Bozuk Süt Dağıtanların Ortaya Çıkarılsın‘

Eğitim Sen, Okul Sütü Projesi'nde ihale alan firmanın 'Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmenliği'ne uygun olmadığının tespit edilmesi konusunda sorumluların derhal ortaya çıkarılması ve…

 ‘Bozuk Süt Dağıtanların Ortaya Çıkarılsın‘
Özel Eğitim
Eğitim Sen, Okul Sütü Projesi'nde ihale alan firmanın 'Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmenliği'ne uygun olmadığının tespit edilmesi konusunda sorumluların derhal ortaya çıkarılması ve gereken işlemlerin yapılmasını istedi.
Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu'nun yaptığı açıklamada, sendika olarak yıllardır okullarda ücretsiz süt dağıtılması ve bir öğün kahvaltı verilmesine yönelik taleplerini olduğu hatırlatılırken, "2 Mayıs'ta ülke çapında başlatılan ve 7 milyon ilköğretim öğrencisini doğrudan ilgilendiren 'ücretsiz süt dağıtımı' projesi ile sütteki mevsimsel arz fazlalığı üzerinden dağıtılan sütlerin sağlıksız olacabileceği ve gerekli hijyen kuralları taşımadığı yönündeki eleştirilemiz, gerek Sağlık ve Milli Eğitim Bakanları gerekse Başbakan tarafından öfke ile karşılanmış; ancak İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda endişelerimizin ve uyarımızın ne kadar yerinde olduğu görülmüştür" denildi. 
"KİMSENİN ÇOCUKLARIN SAĞLIĞI İLE OYNAMA HAKKI YOKTUR"
Açılışını Başbakan'ın yaptığı firmanın sütlerinin bozuk çıkmasının ardından, süt dağıtımının durdurulması kararının verilmiş olmasının önemli olduğuna işaret eden Eğitim-Sen'in açıklamasında şunlar kaydedildi: "Ancak bu kararın okullar tatil olduktan sonra alan ve toplatılmasını isteyen, insan sağlığı ile oynayanların yaptıkları yanlarına kar kalmamalıdır. Kimsenin, şov malzemesi olarak kullandığı ücretsiz süt projesi üzerinden çocukların sağlığı ile oynamaya hakkı yoktur. Sorumlular derhal ortaya çıkarılmalı ve gereken işlemler yapılmalıdır. 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılından itibaren süt dağıtımı konusu daha hassas olarak ele alınmalı, numuneleri sağlıklı çıkmayan firmalardan hiçbir şekilde süt alımı ve dağıtımı yapılmamalıdır."
ANKA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)