adscode

Bu da alan dışı atama protestosu!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı öğrenci ve öğretim elemanları, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), rehber öğretmen kadrolarına felsefe grubu öğretmenleri…

Bu da alan dışı atama protestosu!
Özel Eğitim

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan öğrenci ve öğretim elemanları adına açıklama yapan Fırat Erkılıç, MEB'in, bugüne kadar okullara ''rehber öğretmen'' olarak atadığı kadronun, üniversitelerde tek bir akademik eğitim karşılığının bulunduğunu belirterek, bunun da eğitim fakültelerinin psikolojik danışma ve rehberlik lisans programları olduğunu söyledi.

 

Fen edebiyat fakültelerinin felsefe ve sosyoloji gibi bölümlerinden mezun olanların, uzmanlık gerektiren bir alana ve göreve atanmasının bu hizmetlerden yararlanan öğrencilerin etkili ve nitelikli hizmet almasını engellediğini savunan Erkılıç, bunun aynı zamanda öğrencilerin psikolojik, sosyal ve akademik gelişimlerine zarar verebilecek uygulamaların önünü açtığını bildirdi.

     Bu durumun temelde bireyin, geniş anlamda ise toplumun ruh sağlığı üzerinde geri dönülmez yaralar açabileceğine dikkati çeken Erkılıç, Bakanlığın, ''rehber öğretmen'' kadrolarına alan dışı atamalar yapmaya yönelik yanlış uygulamadan vazgeçmesi gerektiğini kaydetti.

     Milli Eğitim Bakanlığının, rehber öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere pek çok üniversitede psikolojik danışmanlık ve rehberlik lisans programını yürüttüğünü belirten Erkılıç, şöyle dedi:

     ''Psikolojik danışmanlık ve rehberlik anabilim dalı öğretim elemanları kendi üzerine düşen akademik sorumluluğu özveri ile yerine getirmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı bu tür alan dışı atamalarda genellikle öğretmen ihtiyacına vurgu yapmaktadır. Bir veteriner hekimin Sağlık Bakanlığı tarafından tıp doktoru olarak görevlendirilmesi ne kadar akıl dışı ise bu alana da felsefe grubu mezunlarının Bakanlık tarafından atanması da ihtiyaçla açıklanamayacak düzeyde akla aykırı, keyfi ve anlaşılmaz bir uygulamadır.''

     Öğretim elemanları ve öğrenciler, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)