adscode

‘Bu Gençlikte İŞ Var’ yarın açıklanıyor!

TÜSİAD’ın gençlere yönelik iş fikri yarışmasında kazanan projeler ödüllendiriliyor...

‘Bu Gençlikte İŞ Var’ yarın açıklanıyor!
Özel Eğitim

 

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) girişimciliği geliştirmek ve genç işsizliğini azaltmak amacıyla başlattığı “Bu Gençlikte İŞ Var” Projesi kapsamında düzenlenen iş fikri yarışması sonuçlandı. Dereceye giren öğrenci grupları ve projeleri yarın Ankara’da açıklanacak.

TÜSİAD’dan yapılan açıklamada, TÜSİAD’ın 40. Yıl faaliyetleri kapsamında girişimciliği geliştirmek ve genç işsizliğini azaltmak amacıyla hayata geçirdiği “Bu Gençlikte İŞ Var” Projesi kapsamında, üniversite öğrenci topluluklarının iş fikirleri ve projeleri bir yarışma ile değerlendirildiği bildirildi. Açıklamada doğrudan üniversite gençliğine yönelik projede, dereceye giren gruplar ve iyi iş fikirlerinin, yarın Ankara Hilton Oteli’nde düzenlenecek ödül töreni ile kamuoyuna tanıtılacağı belirtildi. Açıklamaya göre TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, ödül töreninde bir açılış konuşması gerçekleştirecek.

 

102 PROJE GRUBU BAŞVURUDA BULUNDU

 

Üniversite öğrenci topluluklarının katkılarıyla düzenlenen yarışmaya 102 proje grubu başvuruda bulundu. Ön elemeyi geçen 15 proje yarışmaya devam etmeye hak kazandı. Ön elemeyi geçen proje grupları, nihai değerlendirme öncesinde TÜSİAD üyelerinin rehberliğinde iş planlarını geliştirmeye devam etti. Proje yarışmasında başarılı olarak dereceye giren gençlere, iş hayatına yönelik eğitimler, staj imkanları, vizyon ziyaretleri ve TÜSİAD Üyeleri tarafından rehberlik hizmetleri gibi imkanlar sağlanıyor.

2011 yılında başlatılan “Bu Gençlikte İŞ Var” Projesi’ne, ilk olarak, ODTÜ ve Bilkent Üniversitesi öğrenci toplulukları katkı sağladı. Projeye önümüzdeki yıllarda diğer üniversitelerde ve şehirlerde devam edilecek

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)